onsdag 9 mars 2011

Katten Ross på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ross på Södertälje Katthem.

Vilken dag! Först vaknade jag jättetidigt efter en orolig natt. Jag vaknade stup i ett och planerade för flytten till mitt nya hem. Vi fick frukost och våra burar och toalådor städades som vanligt.

Sen fick jag vänta. Och vänta. Och vänta. Sen kom blogghjälpen och jag fick hjälpa henne med styrelsemötet, såsom Nikita lärt mig. Det gick ganska bra, särskilt med tanke på att det var första gången för mig.

Efter det träffade jag min efterträderska till bloggen - ja, hon är redan utsedd. Jag berättade allt jag lärt mig av Nikita och hon lyssnade noga på vad jag sa. Och tur var det. För i morgon är det hennes tur!

För när jag talat färdig med henne, hörde jag en röst jag kände igen. Matte! Hon kom in i buren för att gosa med mig, sen gick hon iväg för att skriva papper, men var snart tillbaka. Hon och en snäll tjej på katthemmet fick in mig i en liten bur. Det tyckte jag inte alls om och det talade jag om för dem. Högt och tydligt. Trots att jag egentligen förstod att jag skulle åka till mitt eget hem.

Nåjam, jag bars ut till en bil och så bar det iväg. Det är nu det spännande börjar! Mitt nya liv!

Även om jag inte hann blogga så länge, så är jag väldigt glad över att många stöttade mig. Jag har aldrig haft ett eget hem. Nu har jag det.

Nu hoppas jag att ni fortsätter stödja min efterträderska. Hon behöver allt stöd hon kan få.

Hoppas jag snart kan berätta hur mitt nya liv blir.

21 kommentarer:

  1. Men, lille gubben!! Så skönt för dig att ha fått ett eget hem och en egen människa att ta hand om. Hon är lyckligt lottad!! Fast, vi komer att sakna dig! Vi hoppas att du, liksom Nikita, fortsätter blogga, nu när du lärt dig hur det går till! Vi vill så gärna följa hur det går för dig!

    massor av tasseklappar, nosbuff, gottisar, buff och hurrjam
    Maurice, Kajsa & deras människa lillie

    SvaraRadera
  2. Tänk vad fort det gick! Vi är jätteglada för din skull och hoppas att vi får en liten rapport så småningom. Njut nu av din matte och ditt eget hemma!Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Så underbart att du fått ett alldeles eget hem! Vi är så glada för din skull och önskar dig all lycka!

    Tass & Kram

    SvaraRadera
  4. Vilken insats du gjorde sista dagen på katthemmet, som både hann med att instruera nästa bloggmisse och lägga upp strategin för styrelsemötet. Transportbur och bil är inte så kul, men sedan när matte och du kommer hem blir det nog desto roligare. Tänk vad du ska få undersöka! Lycka till önskar vi dig och din människa. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Då kan jag bara önska dig ALL LYCKA i ditt nya liv, och hälsa din efterträderska välkommen här! Hoppas det går lika undan för henne att få en egen människa. Kanske medför det litet tur att blogga?

    SvaraRadera
  6. Karin, David, Kia och Baileys9 mars 2011 kl. 21:31

    Grattis lilla vän och lycka till i ditt nya hem! Det är roligt att det går lite snabbt ibland också! Nu är det spännande vem som kommer att bli din efterföljare :) Mycket gos och mys från oss allihop!

    SvaraRadera
  7. Stort lycka till och hoppas du hör av dig så vi får veta hur du mår och trivs med din nya matte! Du vet att det är ett stort ansvar att uppfostra en egen matte, tvåbeningar är inte så lärofulla alla gånger....
    Hoppas det gick bra att åka brummis, det är jamarläskigt tycker jag.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Stort grattis till dig kompis. Du är nog den som snabbast fått en ny människa att ta tass om.

    SvaraRadera
  9. Tänk, vi hann knappt lära känna dig innan du fick din egen matte och ditt allra första (och förhoppningsvis sista) hem! Och inga är gladare än vi... ja, förutom du själv, förstås. Jag som alltid haft ett hem att kalla mitt eget, kan förstås inte riktigt sätta mig in i hur hemskt det är att vara utan... men Jenny, Majsan, Assar, Sixten och Rafael berättar ibland för mig hur de haft det innan de kom hit *ryser*. Så nu kämpar jag lika ivrigt som de för alla missar som behöver hjälp! Ha det så underbart, käre Ross, och välkommen, nya bloggarkatten!

    Lyckatilltassar från Imma, abbemissa. De andra klosterkatterna hälsar så mycket.

    SvaraRadera
  10. Maurice, Kajsa & deras människa lillie, ja det här känns jättespännande! Ska se om matte vill hjälpamig blogga sen.

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, jag njuter som bara den, fast jag fattar knappast vad som hänt än.

    SvaraRadera
  12. Molly och Grabbarna, tack! Det här är jättekul.

    SvaraRadera
  13. Findus, Isak och Rasmus, ja det blev hektiska timmar må ni tro. Hoppas jag inte glömde nåt!

    SvaraRadera
  14. Gustav, jag hoppas min efterträderska också får ett hem snabbt. Det hoppas jag alla mina kompisar får.

    SvaraRadera
  15. Karin, David, Kia och Baileys, jag hoppas att det gå fort för alla mina kompisar att få bra hem. Jag fortsätter hålla tassarna för dem även om jag flyttat.

    SvaraRadera
  16. Alice, det är nog bäst att jag börjar omgående att uppfostra min matte. Det kan ju ta lite tid.

    SvaraRadera
  17. Sippo, som bloggkatt var jag ju jättesnabb, fast jag hade ju bott på katthemmet ganska länge innan jag blev bloggkatt.

    SvaraRadera
  18. Imma och alla andra Klosterkatter, du har haft tur som sluppit vara hemlös. Så borde alla katter haft det, men så är det ju inte. Klosterkatterna har i alla fall fått ett eget hem nu, precis som jag.

    SvaraRadera
  19. MEN Ross då, du har redan fått ett eget hem, så glada vi är, både vi och matte. GRATTIS Kompis.
    Hoppas du kommer att trivas i ditt nya hem och att vi får höra i fortsättningen hur det går för dig i ditt nya hem.
    Lycka till Ross

    Tasskram
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  20. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, tack, jag hoppas också att matte och jag kommer berätta för er hur jag har det framöver.

    SvaraRadera
  21. Vi önskar dig ett underbart nytt liv med din matte! Tänk så fort livet kan förändras,knappt hann du tassa in på bloggen förrän det var dags att tassa iväg till ett nytt hem, ditt alldeles egna hem!
    Vi är så glada för din skull!
    Många kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...