tisdag 29 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Igår jamade jag ju om att man skulle öppna en skola för dummisar där man lärde dem att bli snällisar istället. Flera av er som läser bloggen verkar tycka att det är en bra idé.

Däremot var det inte många som trodde att det fanns nån tillräckligt stor skola för alla elever som skulle behöva undervisning i ämnet.

Nåt som var väldigt intressant att få höra från Klosterkatterna var att det faktiskt redan finns en skola som undervisar om sånt här: http://www.rede.se/, som står för Respekt Empati Djur Etik. Fast det är bara för barn, och tyvärr är det ju många vuxna som borde gått den kursen redan som barn, som missat den.

Om vi hjälps åt att arbeta på att undervisa dummisar kanske vi kan åstadkomma nåt bra. Vi får jobba vidare, allihop.

14 kommentarer:

  1. Vi får fortsätta att hjälpas åt som du så klokt jamar. Vi hjälps åt med att hålla alla tassar vi har för dig också så att dina människor kommer snart och du får ditt eget hemma. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Jättebra att barnen kan få gå den där REDE-kursen. Då lär de sig bli snällisar, innan de hinner lära sig dumheter. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Om barnen går kursen, så kommer de säkert säga åt sina mammor och pappor hur man ska behandla djur. Sedan kan man ju hoppas att det ska sprida sig. Men du har helt rätt i att vi måste jobba hårt med det här, allihopa.

    SvaraRadera
  4. Det är en bra början om barnen får lära sig att vara snällisar. Sen måste vi alla hjälpa till att säga ifrån när vi ser en dummis som beter sig illa. Nu kan inte vi katter säga så mycket, men vi kan se till att våra hussar och mattar säger till.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Tror som Gustav. Att barnen får tala om för sina föräldrar om hur man skall vara mot djuren. Så det är en mycket bra början.

    Nosgos

    SvaraRadera
  6. Egentligen är det konstigt att inte alla är snälla. För då har man trevligt och det är ju mycket roligare än att ha det dystert och trist som det blir om man är dum.
    Men när nu så många inte fattar det så är det bra att någon talar om det för dem. Vi får hoppas och kämpa för att detta budskap ska nå så många tvåbeningar som möjligt, både stora och små!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  7. Det är en bra skola det där, där barnen går, så Kan dom tala om för sina föräldrar ATT man SKA vara snälla mor ALLA djur, så deså!!!
    Så det ska vi jobba på, med allihop, mjau

    MEEEN nu måste vi oxå visa lite bilder på oss,(Jag Tarzan, och Sessan) när vi ligger och myser i mattes säng, ska jama till matte att vi vill visa dom bilderna på våran blogg. Matte blev så Glad när hon såg oss mysa i hennes säng, men vi blev störda när matte kom med den däringa blixtmojängen.
    Ska lägga in den under veckan som är, innan helgen.

    gos och mys från
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, det är snällt av er att fortsätta stötta mig. Det behöver jag.

    SvaraRadera
  9. Findus, Isak och Rasmus, fast egentligen tror jag det vore allra bäst om vuxna fick lärsa sig att vara snälla mot djur, för då lär sig barnen automatiskt av dem.

    SvaraRadera
  10. Gustav, ja det blir en tuff uppgift. Men vi är ju tuffa, fast snälla också.

    SvaraRadera
  11. Alice, det var klokt jamat. Våra tvåbeningar måste säga ifrån när nån är dum mot oss.

    SvaraRadera
  12. Nea, ja, många gånger är ju barnen klokare än de vuxna.

    SvaraRadera
  13. Frasse, visst är det synd om dem som inte fattat att det är mycket roligare att vara snäll än dum. Konstigt, eftersom det egentligen är så enkelt.

    SvaraRadera
  14. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det är så sant som det är jamat, vi måste alla hjälpas åt att tala om för alla att de ska vara snälla. Ska bli spännande att se bilderna.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...