onsdag 30 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat över att det finns väldigt många sätt att stödja oss katter som inte har nåt eget hem. Det finns också många sätt att göra så att människor fortsätter att behandla oss som slit-och-släng-”varor”.


Det är säkert många av er som har erfarenheter av att bli dåligt behandlade. Här på katthemmet, och på många andra katthem och hos många, många andra människor jobbas det hårt för att vi ska få det bättre. Det är ett hårt jobb. Ibland lyckas vi, ibland tyvärr inte. Jag ska berätta mer om mina funderingar kring detta så småningom.

På söndag ska flera katthem samlas för att försöka bilda en riksorganisation som ska jobba för att hjälpa oss. Jag hoppas det kommer att bli nåt bra av detta. Jag ska ge blogghjälpen goda råd om vad hon ska säga på mötet. Det är nog bäst, annars vet man ju inte vad som händer.

Mer om detta i morgon.

10 kommentarer:

  1. Det är en jättebra med en riksorganisation för katthem.Hoppas att det går bra. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Tänk att det finns de som tycker att vi är "varor" och inte levande varelser. *sniff*

    Var försiktig så du inte jobbar för hårt och blir sjukskriven bara. Då kan du ju inte hjälpa blogghjälpen alls och det är inte bra.

    SvaraRadera
  3. Det kommer säkert gå toppenbra på söndag när du har talat om för blogghjälpen vad hon skall säga! Det skall bli jättespännande att få höra hur det går.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Åh, *applåderar* , vad bra med en riksorganisation, hoppas verkligen ni kan fixa det! Det kan säkert vara bra på många sätt. Tur att blogghjälpen har en så duktig katt som du som kan bistå med goda råd!

    SvaraRadera
  5. Dui och Deco, jag hoppas också det går bra. Det behövs nån som jamar för oss.

    SvaraRadera
  6. Sippo, tack för omtanken. Blogghjälpen har också sagt att jag måste ta det lugnt, men när man har mycket att göra blir det lätt så att man kör på av bara farten.

    SvaraRadera
  7. Alice, jag hoppas hon lyssnar ordenligt på vad jag jamar, men det brukar hon ju.

    SvaraRadera
  8. Gustav, alla mina kompisar som varit bloggkatter förut har sagt att blogghjälpen inte skulle ha en chans utan oss. Och det ligger nog mycket i det.

    SvaraRadera
  9. En riksorganisation kan ju lägga ännu större tyngd bakom sina krav, så det tycker vi låter jättebra. Och nu när du har lovat ge en hjälpande tass så kommer ni säkert att kunna fixa det.
    Men vi håller med Sippo, se till att få dina sömntimmar så du inte blir utbränd.
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  10. Gunilla och Frasse, det är precis det vi vill åstadkomma. Men jag ska ta mina sömntimmar också, var så säker.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...