måndag 28 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Blogghjälpen stödjer mig när jag säger att jag tycker man ska skaffa sig nåt meningsfullt att göra. Man kan inte bara sitta av tiden här. Visserligen har jag ju jobbet som rådgivare, men med den kattacitet jag har kan jag göra nåt annat också.


Som ni vet skrev jag tidigare att jag skulle börja jobba för att de som var dumma mot katter skulle sluta med det. Då skulle man egentligen behöva en stor skola där de fick gå hela dagarna ända tills de hade lärt sig att vara snälla mot katter.

Men blogghjälpen tror att det kan vara svårt att få tag på nån så stor skola, så jag får nog tänka ut nåt annat sätt att lära dummisarna att bli snälla. Kanske kan man dela ut stora plakat till dem. Jag tror jag kan få hjälp av min kompis Gustav att göra såna. Det skulle t e x kunna stå: jag har varit en dummis men tack vare Liljas kurs har jag blivit en snällis. Nu älskar jag katter.

Jag funderar vidare.

18 kommentarer:

  1. Hm, såna där skyltar låter som en bra idé. Man skulle kunna sätta upp såna utanför hem där det bor dumma kattplågare... *gnuggar tassarna*

    SvaraRadera
  2. Vilket jamarbra förslag! Häftig bild på dig! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Måste jama att jag faktiskt håller på att jobba på en skylt. På fredag ska jag ha den klar. Det kanske inte blir precis den texten den här gången, men jag kan göra fler skyltar. Det är roligt att ha något meningsfullt att göra.

    SvaraRadera
  4. Jag tror det är bra för alla att ha något meningsfullt att göra, både katter och tvåbeningar. Nu gör ju iofs vi katter aldrig något som inte fyller en mening, men du har jamarbra förslag som du jobbar med!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Absolut en idé att spinna vidare på. :) Plakat med STORA bokstäver så att det är enkelt att läsa och förstå. Vi tycker du och blogghjälpen kommer på så fiffiga saker. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Vet du, Lilja, det FINNS faktiskt ett slags skola där i alla fall barn får lära sig att vara snälla mot djur: REDE (http://www.rede.se/) som står för Respekt Empati Djur Etik. Men det som verkligen behövs är en skola för VUXNA tvåbeningar, och där tror jag att du kan göra en jätteviktig insats! Många människor tror att just svarta katter besitter särskilda krafter, och det kanske du kan utnyttja för att lära vuxna tvåbeningar att vara snälla? Min bror Aragorn var kolsvart, precis som du, och han hade väldigt god tass med tvåbeningar av alla sorter... de liksom smälte inför honom och blev hur gosiga som helst! Tänk om du också har den förmågan?!?

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  7. Vilken jamarns bra idé med skyltar säger min matte för hon tror tyvärr inte heller att det finns någon tillräcklig stor skola att samla alla dummisarna på :(

    SvaraRadera
  8. Om det ändå inte var så många som behövde lära sig vett och kattikett! Funderar faktiskt på om man inte borde ta hjälp även av andra djurarter. Även fjäderkotletter och skällisar är ju drabbade av dummisarnas dumheter. Fjäderkotletterna kunde sprida information via flygblad, skällisarna köra med mer tassfasta hot och så vidare. Alla kan bidra med något!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  9. Jättebra idé. Kanske kan du hålla mindre kurser på katthemmet med några i taget?

    Nosgos

    SvaraRadera
  10. Sippo, jättebra id'e. Bara Gustav hinner tillverka tillräckligt många...

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, visst var det en bra idé?

    SvaraRadera
  12. Gustav, jag är jättetacksam för din hjälp. Här på katthemmet är det lite svårt att få tag i material till skyltarna.

    SvaraRadera
  13. Alice, det är viktigt att vi gör viktiga saker, men det gör vi ju nästan jämt.

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, bara för att korrigera vissa saker, så är det jag som kommer med idéerna sen berättar jag för blogghjälpen och så jobbar vi vidare.

    SvaraRadera
  15. Imma, abbemissa, vad bra att det finns en sån skola för barn. Jag ska alltså koncentrera mig för en sån skola för vuxna!

    SvaraRadera
  16. Kjelle Bus, jag tror tyvärr din matte har rätt. Det är nog svårt att hitta en så stor skola.

    SvaraRadera
  17. Frasse, det vore nog bra om man kunde sprida jobbet att informera dummisar till flera djurarter, men man får nog ändå räkna med att vi katter måste ta huvudansvaret om det ska bli nån ordning.

    SvaraRadera
  18. Nea, det var ingen dum idé. Frågan är bara hur mycket betalt man ska ta av varje elev.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...