tisdag 6 december 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Ibland, men inte så ofta, kan blogghjälpen faktiskt visa att hon lärt sig nåt av oss katter. Det har hon faktiskt visat nu när hon kände intuitivt att nåt kanske inte skulle gå i lås.

Det var nämligen så, att i lördags fick jag och min kompis Nilla en gemensam intresseansökan. Hon som var intresserad av oss var väldigt trevlig och det var vi också, så klart. Hon skrev en intresseanmälan på oss, men blogghjälpen berättade aldrig om den för er som läser bloggen. Det var bra, för igår skrev hon att hon kanske förhastat sig och att hon ville tänka igenom saken.

Vi tycker det var bra att hon tänkte innan vi hann flytta, för det hade varit ännu värre att först få ett hem och sedan flytta tillbaka till katthemmet. Inte för att vi vantrivs här, men flyttar man till ett hem så vill man ju stanna där för alltid.

Blogghjälpen har sagt att nu jobbar vi på, precis som förr. En dag är det vår tur!

8 kommentarer:

 1. Åh, det är bra att se det positiva, ni fick en intresseanmälan! Kanske tänker hon till och verkligen vill ha er eller så var det bara bra att ni inte behövde flytta tillbaka. Men du ska se, nu har tvåbeningarna fått upp ögonen för er så nu håller vi tassarna för att det blir ett föralltid hem snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi får se. Hon verkade väldigt trevlig i alla fall.

   Radera
 2. Det var kanske inte RÄTT människa för dig o Nilla.
  Men en dag kommer den rätta för er också.
  Tror att blogghjälpen ofta känner på sig sådana saker.
  Dom märker nog hur ärligt intresset verkligen är hos personen ifråga.
  Matte o husse har en kompis som det har varit synd om i år.
  Först försvann hennes ena katt i april o nu i oktober så fick hon hastigt avliva den andra katten för den hade fått en tumör i käken.
  Men nu har hon varit på katthemmet i stan o hämtat hem två syskon, så nu är hon jamar glad över dom.
  Och kissarna ifråga har fått ett kanonhem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jag tror att intresset var ärligt från början, men sen kan det vara bra att tänka efter lite i lugn och ro. Det är ett stort åtagande, så vi är glada att hon tänkte efter före. Vad roligt för de katterna som era människor kompis fått hem. De kommer säkert få det bra.

   Radera
 3. Bättre att vänta så att det blir rätt, det kommer nog snart en intresseanmälan från ert riktiga hemma tror vi. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, det tror vi också. Vi har inte så bråttom.

   Radera
 4. Det är absolut nödvändigt att ha tänkt igenom det ansvar det innebär innan man adopterar en kisse. Det är ett ansvar för många år framöver. Givetvis överväger de många positiva stunder man får uppleva men det är mycket som måste fungera praktiskt också. Det var tur i oturen att ni inte hann flytta för att sedan kanske ha fått flytta igen.
  Ni är älskade på katthemmet och en dag kommer även det rätta tillfället att få flytta till ert eget föralltidhem.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi är glada att hon tänkte efter först. Och vi vet att vi är älskade här och att man kommer göra allt man kan för att vi ska hamna där vi blir älskade och omhändertagna för resten av våra liv.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...