tisdag 20 december 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag ordnat med styrelsemötet här på katthemmet.  Som vanligt hade jag många viktiga frågor att ta upp. Godisfrågan var förstås uppe, liksom hur vi ska få snälla människor att komma till oss i helgerna. Jag var orolig att vi inte skulle få nån mat, men blogghjälpen lugnade oss och sa att så illa kommer det inte att bli. Mat ska vi få och våra toalådor ska rensas.

Nån dag kanske man inte gör allt man brukar, men mat, vatten och rena toalådor ska vi få.

Det blev jag glad för, men samtidigt tänkte jag på hur utlämnade vi hemlösa katter är. Vi är helt beroende av att det finns snälla människor som är beredda att ge av sin fritid för att hjälpa oss.

Sånt behöver inte katter som redan har ett för-alltid-hem där det finns människor som älskar dom och ger de allt de behöver tänka på. Nästa år kanske en sån människa vill att jag ska ta tass om den?

14 kommentarer:

 1. Det är bra att du har koll även på schemat. Inte lätt att få ihop under storhelger. Men vi skickar matte till dig både på julafton och nyårsafton. Sen ska vi jama att hon köper med sig sån där god shibas till er så ni får lite extra gott på julafton. Och nästa år firar du garanterat jul i ditt egna hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vad snälla ni är allihop. Det ska bli jättegott med shibas.

   Radera
 2. Jag tror också, som Micke o Molle, att du kommer att basa över ett alldeles eget hem till nästa jul.
  Min matte o husse beundrar alla dom som hjälper er katter på katthemmet alla dagar på året.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, hoppas ni har rätt. Mina bloggkompisar ska bli de första som får veta när det är dags att flytta.

   Radera
 3. Nu är du så där sööööt IGEN på bilden! Det är verkligen irriterande att den där godisfrågan aldrig löses till er belåtenhet. Mötestid behövde då inte tas upp av denna fråga som ju faktiskt BARA har en lösning, och den vet vi ju alla! Kämpa på Inka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ibland undrar jag om blogghjälpen tror att jag ska ge upp godisfrågan. Ha! Så fel hon har!

   Radera
 4. Jam, hur skulle världen se ut utan alla snälla människor? Ibland kan man tro att de dumma är i majoritet, men det finns nog väldigt många som vill göra gott också? Och en del av dem bor i Södertälje, som tur är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är ju ofta de dumma som får utrymme i media. De snälla borde det talas och skrivas mycket mer om.

   Radera
 5. Det är skönt att det finns snälla människor också. Vi är säkra på att dina människor kommer snart.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, mina människor är välkomna när de kommer. Jag väntar på dom.

   Radera
 6. Vi är så glada över alla snällisar som ni har på katthemmet som kommer och ser till att ni har det bra. Nästa år har säkert du och Nilla egna människor att ta tass om.
  Men visst är det konstigt att godisfrågan ännu inte är löst? Ni kanske kan ta in Gustavs vettis som konsult? Vi läste att han minsann skall få äta allt han tycker är gott på order av vettisen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jaaaaam, vilken bra idé. Ska be Gustav om feletonnumret.

   Radera
 7. Det är ändå så skönt att veta att det finns snälla människor som hjälper katter som helt utan egen förskyllan hamnat i tråkigheter.
  Dessa snälla människor gör en helt otroligt viktig insats som inte kan värderas högt nog. Här där jag bor finns inget katthem på nära håll. Annars hade jag anmält mig som volontär snabbare än kvickt.
  Jag tror också att du och Nilla kommer att få flytta till ert för- alltid-hem nästa år. Men det är bäst att vänta tills det dyker upp ett riktigt kärleksfullt hem. Hade jag inte redan haft tre katter hade ni fått flytta hit. Särskligt som jag är svag för svarta skönheter.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, tyvärr är det många som gärna skulle vilja ha oss som inte kan av olika orsaker. Blogghjälpen är en. Men hon säger att vi tar det lugnt, så kommer det att lösa sig.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...