onsdag 28 december 2016

KAtten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Vilken dag! Först somnade vi ju inte förrän klockan sent eftersom vi hade avskedsfest i natt. Många kompisar kom så fort kvällspasset hade gått. Trodde aldrig de skulle bli klara!

Sen blev det party vill jam lova. Vi hade stängt av larmet så vi kunde busa runt överallt (här på katthemmet tror de inte att i kan stänga av larmet, Ha!).

När det började närma sig tiden för morgonpasset hörde vi kattipkoptern utanför. Alla gäster sprang dit och blev skjutsade hem till sina mattar och hussar.

Vi försökte sova, Nilla och jag, men det gick "sådär". Istället provpackade vi för 17:e gången. Vi tror att allt ska får plats och att vi får med allt.

Vi visste att husse skulle komma kl 17. Tvåbeningarnas klockor går ju nästan alltid fel, så det blev en lång väntan. Först framåt midnatt hörde vi att han kom. Blogghjälpen, som var här då, sa att klockan vara 20 i fem, men hon vet ju inte så mycket.

Snart lyftes 2 transportburar in i vår bur. Vi var framme och nosade på dom. Blogghjälpen la in våra filtar i burarna så det såg lite inbjudande ut, men vi avvaktade lite.

Husse och blogghjälpen gick och skrev lite papper. Sen kom blogghjälpen och lyfte först in mig i den ena buren, sen Nilla i den andra. På bilden ser ni burarna, och vi sitter faktiskt i dom, men vi gjorde oss osynliga, så vi syns inte.

Sen bar husse ut oss till en brummis och vi åkte iväg. Blogghjälpen sa till honom att han skulle berätta hur det gick snart, så vi kan rapportera. Det hinner vi inte tänka på idag, för nu ska vi undersöka vårt nya hem. Det kommer att vara helt annorlunda mot katthemmet!

Så vill jag tacka alla som följt oss från det att vi blev bloggkatter till idag, då vi blev för-alltid-katter. De här är första gången vi fått ett riktigt hem. Känslan är obeskrivlig!

Glöm inte våra kompisar som fortfarande bor på katthemmet. De behöver ert stöd också!

18 kommentarer:

 1. *torkar glädjetårar*
  Stort lycka till finaste Inka och Nilla!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Vi minns precis hur det var att vänta. Trodde klockorna hade stannat och så vips så var man HEMMA och inspekterade det. Nu håller vi tassarna för att ni trivs (vilket vi är övertygade om). Vi vet att du överlämnat allt perfekt till nästa bloggkatt och kommer givetvis att följa honom/henne. Nosbuffar och tack för festen i natt ( matte sov och hörde aldrig att vi smet :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, bra att matte inte hörde att ni smet iväg till partyt. Visst hade vi kul?

   Radera
 3. Härligt att läsa att ni nu är på väg HEM.
  Vad ni kommer att ha mycket att göra när ni ska inspektera ert alldeles EGNA HEM för första gången.
  Ni kommer att vara jättetrötta o bara somna av utmattning i kväll/natt.
  Det tär på krafterna med alla nya lukter o synintryck.
  (jag minns att jag gick två inspektionsrundor i mitt hus o sen bara la jag mig ner för att sova)

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, blogghjälpen sa till husse att inte släppa ut oss i hela lägenheten på en gång, så vi undersöker nog lite i taget.

   Radera
 4. Tänk att ni är HEMMA nu! Vi hoppas på en rapport snart men är säkra på att det blir bra!Vi kommer att sakna dig.
  Tack för partyt, det var superkul!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, vi fattar nog inte riktigt själva vad som hänt.

   Radera
 5. Nu ser du att Dagen FAH (För-Alltid-Hem) verkligen kom!!! Och vi önskar er all lycka till i ert nya hem - kom bara ihåg att träna er husse från första stund, så att han inte tar sig några friheter. Och lycka till!
  Givetvis fortsätter vi att stödja alla missarna på katthemmet, och vi väntar med spinning på att den nya bloggkatten skall presenteras för oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, vilken bra förkortning ni hittat på! Vårt FAH tror vi är ju vad vi kommit till.

   Radera
 6. Lycka till i ert för alltid hem och träna husse så att han vet vem som bestämmer hädanefter.
  Nosbuffar
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, bara vi landat lite å vårt nya hem ska vi börja uppfostra husse.

   Radera
 7. Lycka till i ert för-alltid-hem. *vinkar med tassarna*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra och Viska, tack! Det är jättespännande med ett nytt eget hem!

   Radera
 8. Tänk att dagen kom till slut då någon klok människa insåg att ni är världens bästa katter och vill ha er i sitt hem. Hoppas ni får det jättebra där
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vi tror att vi fått väldens bästa husse!

   Radera
 9. Det kommer att bli tomt här utan dina blogginlägg men precis som när Miranda fick ett nytt hem överväger glädjen över att du och Nilla få ett för-alltid-hem! Dessutom kommer det väl en ny bloggkisse misstänker jag. En sak till som gör mig glad är att du och Nilla fortsätter att bo tillsammans. Bättre avslutning på det gamla året är svårt att tänka sig.
  Önskar dig, Nilla och husse ett Gott Nytt År!
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, här på katthemmet hade man bestämt att inte sära på oss. Vi gillar varandra och hade blivit ledsna om vi inte fått flytta tillsammans.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...