söndag 18 december 2016

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit det lite lugnt och börjat förbereda lite för julen. Men först är det en vecka av aktiviteter som vanligt här på katthemmet.

Jag har förstås läst tidningen. Det står många sorgliga saker där, men en rolig nyhet finns också. Det är nämligen så att fem stora butiker i Södertälje  har beslutat att AVSTÅ FRÅN ATT SÄLJA FYRVERKERIER HELT OCH HÅLLET!

Många djur är rädda när det smäller.  Jag tror också att det finns ovanligt många människor i landet nu som inte heller uppskattar att det smäller och blixtrar. Det har de fått nog av i sina hemländer.

Nog är det väl märkligt att våra politiker inte har modet att förbjuda försäljning av fyrverkerier helt och hållet? Vad ger någon rätten att skrämma andra?

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig varför ska det smällas? Nä lägg dom pengarna på södertälje katt hem ist!!!
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jam, tänk om de kunde göra så istället. Då skulle pengarna göra nytta både på lång och kort sikt.

   Radera
 2. Allt beröm i världen till butikerna som slutar sälja fyrverkerier! Tänk om flera kunde ta sitt ansvar och följa efter. DET vore väl en fin julklapp. En annan fin julklapp vore om våra politiker kunde vakna upp ur sin slummer och se till att djurens bästa hamnade högst på agendan nu. Det har vi aldrig fått uppleva hittills så det är hög tid för det nu.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64,verkar som om det är mer realistiskt att hoppas på enskilda handlares goda omdöme än på våra politiker.

   Radera
 3. Så bra att många butiker vågar låta bli att sälja fyrverkerier, tror det sprider sig.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam hoppas ni har rätt. Tyvärr kvarstår mindre omdömesgilla medborgare som importerar skräpet.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...