lördag 17 december 2016

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det kom många besökare. Det var kul. Flera av våra kompisar fick intresseanmälningar. Vi har i alla fall fått nya kompisar! De har öppnat väggen till vår grannbur så vi får lite mer utrymme. Det är kul. Vi tycker våra nya kompisar verkar coola. 

Ni som läste bloggen igår vet att jag var arg på såna som tycker att det ska vara fritt fram att smälla av raketer hur, var och när som helst.

IDag har jag i alla fall en bra nyhet att presentera:
 Tallinn förbjuder vilda djur på cirkus!  

Nu är det ganska många länder som gjort det. Undrar när det är Sveriges tur? Eller ska vi fortsätta vara ett u-land när det gäller djurskydd?

6 kommentarer:

 1. Tyvärr är Sverige ett land som hela tiden halkar efter i fråga efter fråga. Man skäms!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är märkligt att det blivit så. Vi har ju haft ett enormt försprång i och med att vi inte haft krig på så många år, men andra länder går om oss i fråga efter fråga. Sorgligt.

   Radera
 2. Vad roligt att det kom många besökare och att flera fått intresseanmälningar. Matte sa att du verkade trivas med dina nya kompisar och att ni busade med varandra.

  Tyvärr jamar vi som katten Sven, att Sverige halkar efter i många frågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi tycker våra nya kompisar är kul. Alltid bra med lite omväxling.

   Radera
 3. Vad bra med många besökare på öppet hus och vad bra med lite större utrymme för dig och Nilla!
  Riktigt bra att Estlands huvudstad förbjuder vilda djur på cirkus!
  Bara positiva nyheter så långt. Det som är tråkigt är att vi tillhör landet som så ofta skall visa sig duktigt i världen men som inte på fem år lyckats får fram en ny Djurskyddslag. Hade viljan funnits hade den nya lagen varit på plats för längesedan. Det är uppenbart att politiker (oavsett vilka partier som sitter i regeringen) inte prioriterar djurens bästa och det är skamligt.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, man undrar vad det är för människor som sitter och bestämmer. Hur svårt kan det vara att få till en ny djurskyddslag värd namnet? Hur kan det vara nåt kontroversiellt med det?

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...