tisdag 13 december 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu kan jag äntligen sluta oroa mig för Royal Canins tävling. Som väl alla vet vann Molle, även om han hamnade på plats 14 officiellt. Här på katthemmet har jag utnämnt honom till vinnare i alla fall. Han var den svarta katten som hamnade högst och att placera sig så högt bland ca 2000 tävlande är verkligen inte dåligt.

Och vad själva vinsten beträffar så är det tanken som räknas tycker vi. Han skulle ju skänkt maten till oss på katthemmet.

Sen är han faktiskt ännu generösare. Han och hans kompis Micke lånar ut sin matte till katthemmet också! Hon är jamarsnäll och hjälper oss med städning, matning och annat. Såna mattar skulle det finnas många fler av!

14 kommentarer:

 1. Det var en foto-tävling, jag hade inte röstat på en dålig bild, men jag röstade på Molle! Så vacker katt, och så snyggt foto! Synd att det inte blev nån kattmat dock... Jag får kompensera lite genom att köpa julklappar som stöder katthemmet, god jul på er alla!
  /Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, visst var det en vacker bild på en vacker katt. Men vi kommer igen nästa år! Tack för att du tänker på katthemmet.

   Radera
 2. Som jag jamade igår, så är Molle den store vinnaren i alla fall.
  Sen att han har en matte som hjälper er, då är Ni på katthemmet också vinnare.

  Ozzy

  SvaraRadera
 3. Vi är så glada över att så många på katthemmet och utanför har engagerat sig hårt för att Molle skulle vinna. Men det var hård konkurrens och 14:e plats är inte illa. Tycker att alla vi katter borde vinna såna här tävlingar eftersom vi är så vackra. Men om det kommer en tävling nästa år igen så står vi beredda! Vi har hållit i matte ett par veckor nu men på lördag släpper vi henne till er igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MIcke och Molle, det är verkligen fint att placera sig som nr 14 i den hårda konkurrensen! Och tack för att ni lånar ut matte på lördag.

   Radera
 4. Molle är ju supersnygg.Vi röstade så mycket vi kunde, synd att det inte räckte men Molle är ju en vinnare ändå.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, som ni jamar: Molle är vinnare ändå.

   Radera
 5. 14:e plats bland så många är ju jamarbra ändå, det kan jag inte tycka annat. Såg att en matbutik skulle skänka en del av vinsten till katthemmet, det var en riktigt fint initiativ! Det FINNS trots allt många kattvänner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jo, som tur är finns de många kattvänner. Vi känner många såna.

   Radera
 6. Vi är många som gjort det till en daglig vana att rösta på Molle. Även om det inte räckte enda fram känns det bra att ha gjort det man kan. Exakt av de anledningar du skrev om i gårdagens inlägg.
  Svarta katter har och kommer alltid att ha en alldeles särskild plats i mitt hjärta.
  Därför vill jag i dag dela med mig av Nospussen till Molle!
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi var många som gjorde vad vi kunde för att Molle skulle placera sig bland de 10 främsta. Det räckte inte, men utan vårt stöd hade han knappast hamnat på 14:e plats heller, så det är kanonbra resultat.

   Radera
 7. Det var en riktigt hög placering som Molle fick, även om han inte kom med bland de tio främsta. En så vacker katt! Och ett sådant vackert foto! Jag brukade sitta och beundra honom varje gång jag röstade. Han hade regnbågsskimmer i både päls och morrhår, sidenglans på nosen och klara gula ögon. Vilken underbar svart katt. Och vilken snäll matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, Molle är väldigt vacker. Och för honom spelar det ingen roll att han inte vann den här tävlingen, han har ju vunnit nåt mycket viktigare: ett kanonhem.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...