fredag 16 december 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Ibland blir man ledsen när man läser vad som står i media. Idag såg jag på Nyheter24, att nån som heter Teodor Stig-Matz hade yttrat sig om fyrverkerier och smällare.

Han lever tydligen i den antika tron att bara hundar blir rädda när fyrverkerier smälls av. Han förstår inte att hemlösa katter, rådjur, älgar, vargar och massa andra vilda djur också blir vettskrämda av denna mänskliga dårskap.

Kanske kan man inte begära att människor med begränsade förståndsgåvor ska förstå konsekvenserna av sitt handlande, men det känns ändå sorgligt att såna får plats i media. Det finns tyvärr andra platser i världen där det dånar av bomber och raketer oavbrutet. Tycker han att det också är OK?

Jam vet inte, men jag blir alltid ledsen när människor inte kan ta hänsyn till varandra och till alla varelser som ska samsas här på jorden.

12 kommentarer:

 1. Vi och matte har aldrig förstått fascinationen av att se och lyssna på fyrverkerier. Tusentals kronor upp i rök för en sekunds bang i luften. Ibland är människan så urbota korkad!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, människan är urbota korkad alldeles för ofta!

   Radera
 2. Inka - Teodor Stig-Matz tillhör de som kallas egoister. Tyvärr är det väldigt gott om sådana bland tvåbeningarna. Det är sådana som struntar i andra bara de får göra det de tycker är kul själva. De tar ingen hänsyn till hur andra mår och känner.
  Utan att vara elak skulle jag vilja ta en fyrverkeripjäs och stoppa i ändan på honom och tända på.
  Teodor Stig-Matz är inget annat än en nolla!
  Förlåt att jag skriver så men jag blir så ARG på sådana människor.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jag känner likadant som du när jag hör och läser om såna människor. Vilken rätt har de att göra andra rädda?

   Radera
 3. Jag kan tycka att det vore okej om kommunen hade nåt litet fyrverkeri på några minuter vid tolvslaget på en plats som valts ut med tanke på minsta möjliga störning. Men som det nu är att det pangas dagar i förväg och även efteråt, och vid nästan varenda hus timmarna runt midnatt, det är helt olidligt! Det här MÅSTE styras upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, man undrar varför inte politikerna vågar ta tag i den här frågan heller. En samling fegisar som lever i sin egen skyddade värld?

   Radera
 4. Jamar instämmande med dig Inka.
  Vissa (allt för många, tyvärr) människor har ingen förståelse för vad andra individer tycker och anser.
  Det är deras åsikt och tyckande som ska gälla alltid,
  punkt slut.
  Vem vet, kanske Karma kommer ikapp denna lille man o hans högt älskade fyrverkeripjäser en dag?

  Ozzy

  SvaraRadera
 5. Håller med dig Inka. Det är ju inte bara hundar utan de flesta djur tycker ju illa om fyrverkerier. De behövs inte tycker jag.

  Tänk om de kunde ge pengarna de köper fyrverkerier för till katthemmen i stället. De handlar för en massa pengar som de sedan rätt och slätt bränner upp.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, och de förstår miljön också. Men vissa klarar inte av att ha mer i fokus än sig själva.

   Radera
 6. Du jamar så klokt Inka! Jag förstår inte hur man kan tillåta fyrverkerier. Dels alla djur, men även när det gäller miljön. I Stockholm gjorde miljöförvaltningen mätningar vid milleniumskiftet och fast kommunen endast använde sig av blyfria raketer så hamnade 275 kg bly i naturen bara i Stockholm på nyårsnatten. Sen tillkommer alla andra tungmetaller. Det övergår mitt förstånd hur man kan tillåta den miljöförstöringen
  *nosnuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, har vi inte nåt som heter miljöpartiet? Var finns de?

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...