måndag 30 november 2015

Katten Rakel på Södertäljle Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Som vanligt händer det både tråkiga och roliga saker på katthemmet. Idag ska jag berätta om några roliga saker.

I min bur har det bott 3 skyggisar och jag. För ett par veckor sedan fick den skyggis som bott längst i buren ett toppenhem. Då hade vi fest nr 1 i vår bur.

Idag fick skyggis nr 2 flytta till ett jourhem. Vi hoppas han accepteras av katten som redan bor där (som också kommer från vårt katthem). Om det går bra får han nog stanna där. Ikväll ska vi ha fest nr 2 i vå bur.

Igår fick skyggis nr 3 en intresseanmälan. Hon har gått ute i många år och fött kull på kull med ungar. Varje gång har en som bor nära katten lovat att han ska ta in mamman och låta kastrera henne så det inte blir fler ungar. Men så har inte skett. I våras när hon fött ännu en kull tog vår hälsoansvariga och blogghjälpen saken i egna tassar och åkte ut och fångade in både alla ungar och mamman. Eftersom mamman inte haft nåt riktigt hem var hon så klart jätterädd. Hon har gjort stora framsteg men är fortfarande lite rädd, så människor har inte fastnat för henne - förrän igår. Idag har blogghjälpen gjort hembesöket och det gick jättebra. Vi kommer ha fest nr 3 för henne i morgon.

I morgon är det min tur! Vi får se hur det går, men jag hoppas så klart att allt ser bra ut. Då blir det fest igen!

16 kommentarer:

 1. Som vanligt så blir jag stum..... För det första... slänga ut sin katt för nån gång har de säkert haft ett hem. För det andra... säg INTE att man ska kastrera katten och sen inte göra det. VARFÖR säger man så???????????? Och för det tredje........ vad är det för fel på folk som inte gillar skyggisar?????????????? Det är ju det som är SÅÅÅÅÅÅÅ mysigt och se när kissen börjar kunna lita på att man är snäll. SKÄMS på dom som gör alla kissar illa. Det kommer att gå såååå bra för dig i morgon:)
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa. håller helt med dig. Att få vara med om den resa en skyggis gör är en riktig kick. Tänk första gången man får stryka den på ryggen!

   Radera
 2. Ojoj, med fester det vankas i din/er bur.
  Hoppas innerligt att det kommer att gå bra på hembesöket imorgon för din del.
  Efter alla dessa fester kommer ju du att vara jättetrött, så det kanske bli perfekt att flytta till eget hem till helgen, för du behöver ju vila dig o slippa arbeta.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jo, det är klart att jag kanske jobbar för mycket, men jag vill ju så gärna hjälpa alla kompisar också.

   Radera
 3. Vad härligt med så mycket fest!Så glada vi är för alla! Håller tassarna för att det blir din tur nu i och med hembesöket. Nosbufffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja vi passar på att festa allt vi kan!

   Radera
 4. Jag kan bara jama: Hoppas att de tre skyggisarna kommer trivas i sina hem och bli uppskattade och älskade, och att det blir anledning till ännu en fest i morgon! Det blir inte mycket sova i natt, för jag måste ju hålla tassarna hela tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, försök att släppa tassarna nån timme i natt i alla fall så du får sova lite. Men sen får du hålla dom!

   Radera
 5. Oj oj vad många glädje fester ni har i er bur! Det är ju underbart. Nu rustar vi upp till din egen fest och ditt alldeles egna hem!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, ja vi festar som bara den när ni har gått!

   Radera
 6. Jamarns vilka goda nyheter du jamade idag! *kurr* Det är alltid extra kul när man hör att skyggisar får toppenhem! Vi håller tassarna hår för dig imorgon
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, bra, fortsätt hålla dom tills allt är klart.

   Radera
 7. Kurra kurra för alla utflyttningsfester i er bur !
  Håller tassarna i kors för att det ska gå bra för dig imorgon !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det känns jamarbra att så många håller tassarna för mig.

   Radera
 8. Så mycket roliga nyheter på en gång! Det är sannerligen något att fira!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, vi behöver roliga nyheter också.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...