söndag 1 november 2015

Katten Rakel presenterar sig.

Hej, jag heter Rakel. Jag ska bli ny bloggkatt nu efter att min kompis Daisy flyttat. På bilden ser ni oss båda.

Innan Daisy flyttade jamade hon till mig och sa att hon tyckte jag skulle bli den nya bloggkatten. Eftersom vi var kompisar i samma bur hade vi lite tid på oss att diskutera.

Daisy hade ju inte varit bloggkatt så länge så hon sa att hon inte kunde ge mig så väldigt många råd, men hon sa att hon redan upptäckt att det var många snälla människor som följde bloggen och att de inte alls var farliga.

Eftersom jag litar på Daisy tänkte jag att jag skulle försöka bli katthemmets nya bloggkatt. Jag hoppas det går bra och att ni vill följa mig på min lilla väg mot ett eget för-alltid-hem.21 kommentarer:

 1. Mjau på dig Rakel.
  Klart att jag kommer att följa dig på din väg till ditt alldeles egna hem.
  Känner liksom på mig att jag kommer att behöva många nosdukar när du börjar berätta din historia.
  Jag kommer nog att känna igen lite, för lilla Rubina har ju berättat om hur hemskt ni båda hade det innan ni kom till katthemmet.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, ja, fast jag kommer berätta hur JAG upplevde saker och ting.

   Radera
 2. Hej Rakel, klart jag kommer att följa dig i ditt bloggande . Det kommer du att klara alldeles galant.

  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, tror du verkligen det *nervös*.

   Radera
 3. Hej, Rakel! Så det blev du som fick uppdraget efter Daisy - så kul! Vi följer katthemmets blogg varenda dag och har gråtit och skrattat med varje bloggkatt... och som Rubina kanske har jamat med dig, kommer jam också från Södertälje katthem så jam vet vad det innebär. Du kommer att sköta dig jamarbra! Glöm bara inte den alltid lika viktiga godistilldelningsfrågan... blogghjälpen har ett hjärta av guld, men hon är liiiiite snål med godiset så det gäller att hålla klon i ögat på henne. Nu sitter vi redo att höra din förmodligen sorgliga livshistoria... men också ditt sökande efter ditt alldeles egna för-alltid-hem. Och vet du vad? Det kommer! Ingen bloggkatt har någonsin blivit länge kvar på katthemmet...

  Tass och nosbuffar från Majsan, abbemissa och taleskatt för klosterkatterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, jag vet att du också kommer från vårt katthem. För dig har det ju blivit kanonbra. Hoppas det blir så för mig också.

   Radera
 4. Vad kul att du tog över Rakel! Vi kommer att följa och stötta dig i bloggen. Men vi är övertygade att du kommer fixa det här galant. Vi har ju alla kommit från katthemmet och vet hur du känner nu. Men det där med godisfrågan har säkert dina företrädare pratat om???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jodå, godisfrågan har jag högst upp på min att-göra-lista!

   Radera
 5. Vi kommer följa dig lilla Rakel. Välkommen som en ny blogg-katt, det ska bli intressant att läsa dina funderingar. Ett STORT och VARMT KRAM från Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, tack för stor och varm kram. Det kan jag behöva.

   Radera
 6. Du är så välkommen, detta kommer att gå jättebra .
  åsa

  SvaraRadera
 7. Välkommen! Självklart kommer vi att följa dig, vi ser fram emot att lära känna dig.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag ser fram mot att få lära känna er också må ni tro.

   Radera
 8. Varmt välkommen till bloggvärlden toksöta Rakel! Detta kommer du fixa galant, och kom ihåg, vi är många här som följer och stöttar!! Det ska bli en ära att lära känna dig, precis som alla andra katter som vart här som bloggkatter innan <3 Lycka till, kramar och nosgos från Beata, Doris, Sunny och matte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beata, Doris, Sunny och matte! Victoria, tack för alla uppmuntrande jam!

   Radera
 9. Välkommen Rakel! Det känns som om vi redan känner dig lite grann genom Rubina. Du skall se att det här kommer gå jamarbra, vi är många som läser som dels kommer från ert katthem och dessutom har varit bloggkatter hos er så du har allas vårt stöd.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det känns så bra att få så fint stöd från så många.

   Radera
 10. Vilka jamarsöta tjejer med skinn på nosarna som sitter och konfererar! Bra att Daisy förhoppningsvis hann gå igenom det viktigaste som du bör känna till som bloggkatt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, alldeles oförberedd är jag inte - men det är mycket som känns ovant.

   Radera
 11. Vi önskar dig varmt välkommen som bloggkatt, Rakel! Du kommer att fixa jobbet med glans :-) Vi ser fram emot att läsa ditt livs historia <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...