måndag 16 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Idag har vi bara tagit det lugn och jamat med vår kompis som vi berättade om igår.  Hon är ledsen över att hon inte haft det bra i det hem hon flyttade till för 2 månader sen. Hon tyckte det var läskigt i det hemmet. Vi har sagt att vi ska ta tass om henne och göra så hon snart mår bra igen.

Sen har jag sett på väderrapporterna att det ska bli kallare och sånt där otäckt vitt på marken. Då tänker jag ännu mer på mina kompisar som går där ute och inte har nånstans att gå in och värma sig och få mat och kärlek.

Det gör säkert ni också. Om ni känner att ni, eller nån ni känner, kan ge ett hem till nån av de katterna - gör det. De kommer att vara tacksamma för resten av sina liv.

12 kommentarer:

 1. Vi tänker också extra på alla kompisar som går ute nu när kylan blir värre :( Men tur katthemmet finns så en del får hjälp. Men önskar så klart alla kunde få hjälp.
  På söndag ses vi Rakel, då kommer jag och syrran på ett möte med blogghjälpen :-)
  //Heidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heidi, kul. Hrmm, jag bara undrar... har du nåt godis med dig?

   Radera
  2. Det hade jag tänkt ha med ;-) Vet ju hur snål blogghjälpen är på den punkten ;-)
   Tänkte bara säga att jag har ny bloggadress nu så blogghjälpen ändrar det i listan: Djurfamiljen.se är vår nya adress :-)

   Radera
 2. Jam usch o fy, jag gillar inte när det är kallt o vitt.
  Men jag har det bra för jag kan gå in i värmen när jag vill.
  Men stackars dom som inte kan det, dom tycker jag synd om.
  Det är skönt att ni på katthemmet finns som kan hjälpa dom som det går att hjälpa.
  Hoppas att kissen som du har som burkompis snart mår bättre o känner sig bättre till mods.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, visst är det synd om alla som ingen bryr sig om. Jag hade lätt kunnat vara i den situationen själv. Min burkompis mår nog redan lite bättre.

   Radera
 3. Jag blir bara mer och mer förskräckt.... använda katten som leksak för att sätta klädnypor på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ni vill INTE veta vad jag skulle vilja göra med den vuxna om tillät det. När man läser vad katterna varit med om som ni får in.... Jag skulle önska att jag kunde ha en kisse eller fler :) men min kropp och jag är inte överens...den blir allergisk mot ett sånt Härligt djur som en kisse!!!!!! Jag gillar inte min kropp!!! :)
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det var synd att du inte kan ha en katt eller fler. Då kunde jag flytta hem till dig! Det var inte min burkompis de satte klädnypor i, det var en annan katt.

   Radera
 4. Så sorgligt att tro att man ska få ett föralltidhem, och upptäcka att människan inte tycker om en! Men tur att du slapp bo där hela livet ändå, man vill ju vara hos någon man trivs hos.
  Tänker också på alla stackare som måste vara ute i kylan, det är så hemskt. Tack och lov att åtminstone några får komma in i värmen hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det hade varit katastrof om hon hade måst bo där hela livet! Vi är glada att ha henne tillbaka när det blev som det blev.

   Radera
 5. Ni får ta ordentlig tass om er kompis och försöka trösta henne, ni kommer båda få bra för-alltid-hem med människor som bara vill ha just er, även om det kan ta lite tid att hitta dem.
  Matte gick precis och tänkte på alla stackars hemlösingar idag när hon gick hem i regnet och kylan och kallare kommer det ju bli *morrhårsdarr*
  Jamar som Gustav, tur att ni finns och att i alla fall några får komma in i värmen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi är glada över att vi kan hjälpa så många som vi kan, men önskar så klart vi kunde hjälpa alla.

   Radera
 6. Till och med här nere har dom varnat för snöslask till helgen :(
  Vi tänker också på alla stackars katter som inte har någon stans att ta vägen nu när det börjar bli kallt.

  Tassklappar och nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...