tisdag 24 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här med medicin till två av mina kompisar som inte mår så bra. Han som låg på djursjukhus i 2 nätter fick komma tillbaka idag, men han måste fortsätta medicineras.

Hade vi haft jättemånga pengar hade han nog fått ligga kvar en natt till på djursjukhuset, men det kostar väldigt mycket tyvärr. Det är ju många som behöver vård och bara senaste vettisräkningen gick på ca 50 000 pengar. Då var det inte bara akut sjuka katter utan många kastreringar, ID-märkningar och vaccinationer som hade utförts. Hade vi gått till en "vanlig" vettis hade det kostat ännu mer, för vår vettis ger oss fina rabatter. Ni kanske förstår att alla som skänker pengar till katthemmet gör en fantastisk insats?

Nåjam, jag ska i alla fall berätta att på måndag kommer det göras hembesök för mig och min lillebror! Håll tassar och tummar då!

14 kommentarer:

 1. Jam, det är jamardyrt att ligga på kattsjukhus om man inte har försäkring.
  Mina människor försäkrade mig så fort jag flyttade in till dom.
  Och det hoppas jag att alla tvåbeningar gör som har katter.
  Men tyvärr så fungerar det ju inte med katthem, tänk om det funnits någon kollektiv försäkring för alla kissarna på hemmet.
  Det blir spännande för dig o din lillebror nästa vecka.
  Håller tassarna för er.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, den största utgiftsposten vi har är vettisräkningarna. Trist, men vad är alternativet?

   Radera
 2. Oj, oj, så många pengar! Vilken tur då att ni har en så snäll vettis där, som vill hjälpa djur på riktigt. Tur också att det finns så många snälla människor på ditt katthem! Hoppas kompisarna blir helt friska snart! Och så håller jag förstås tassarna för er på måndag, så spinnande det ska bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja, det är inte alldeles lätt att få tag i så många pengar. Men som tur är finns det såna som du, sim skänker oss pengar varje månad. TACK!

   Radera
 3. Här jamar vi som Ozzy, vad bra det hade varit om det hade gått att ha en kollektiv försäkring för katthemsmissar! Sånt borde Agria eller andra bolag kunna sponsra med tycker vi.
  Vi lovar att hålla alla tassar och tummar vi har på måndag!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, Agria har särskild försäkringar för katthem, men det är ändå en stor utgiftspost för oss.

   Radera
 4. Va spinnande att det snart görs hembesök gällande stora syster Rakel och hennes lillebror!! Du påpekar ofta att blogghjälpen har mycket att lära gällande många saker MEN är det något hon är skicklig på så är det att i de flesta fall kunna avgöra om ett hem är bra för en misse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, fast ibland blir det fel ändå, fast vi har trott att det ska bli bra. Hoppas det blir ett bra hem för oss.

   Radera
 5. Hu vad mycket pengar.. Hoppas allt ordnar sig för kissen. Och för dig med för den delen. Man får vara nervös när man får nya människor att ta hem. Men det kommer säkert gå jättebra :)
  åsa

  SvaraRadera
 6. Ja det kostar jamar mkt att gå till vettisen och inte roligt heller. Men ibland måste man ju gå dit för att bli frisk... Sen är det ju spinnande med ditt och lillebrors hembesök. Håller alla tassar för er. Tror det kommer bli jamarbra! Nosbuffar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jag vill att det ska vara gratis att bli frisk! Varje katt har rätt att få den hjälp den behöver.

   Radera
 7. Fyjam så dyrt. Det är helt fel att katthem ska behöva betala massa pengar för att dumma människor inte bryr sig om oss. Tur att katthemmen gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterma, visst är det fel, men vad ska vi göra? Vi kan ju inte överge en katt som inte mår bra.

   Radera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...