onsdag 18 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat över varför en del människor skaffar djur. En del är så dumma och elaka så de borde sitta i finkan istället.

Vissa dumpar sin katt utanför ett katthem. Då säger några att "det är ju bättre än att de dumpar som i skogen". Det kan man ju tycka, men jag tycker att varken det ena eller det andra ska accepteras. Tänk om alla som inte kan/vill ha sin katt kvar bara dumpar den. Hur skulle det gå? Dessutom är det faktiskt ett brott mot djurskyddslagen att överge sin katt (eller annat djur). Tyvärr är det inte så många som ser till att lagen efterlevs, men det finns faktiskt dom som bestraffas. Hoppas det blir många fler.

Sen finns det andra som också gör obegripligt tokiga saker. Som att ringa till katthemmet och fråga om h*n kan få byta ut sin ena katt mot en annan. Anledning: h*n hade skaffat en ny katt och den befintliga katten hade svårt att anpassa sig till den nya ordningen så den började kissa på andra ställen än i lådan. Det var alltså inte tal om att försöka omplacera den nya katten.

Sånt här kan göra mig jättearg. Vi katter måste har rätt till ett tryggt hem. Där tar man hänsyn till oss. Om vi har svårt att acceptera en förändring ska inte vi lida för det. Dumma dom som resonerar så här.

17 kommentarer:

 1. Kan bara jama instämmande med allt du säger.
  Allt för många människor är faktiskt väldigt dumma när det handlar om djurs välbefinnande.
  Och det är precis som att katter inte är värda något.
  Det är därför jag tycker att katter ska kosta jamar mycket pengar att skaffa.
  Då hade kanske tvåbeningarna varit mer rädda om oss.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi skulle gärna se till att vi katter kostade mer, men eftersom människor ännu inte är beredda att betala mer för oss måste vi anpassa oss. En del är till och med upprörda över att vi kostar 1400 när vi är både vaccinerade, kastrerade och ID-märkta!

   Radera
 2. Så stolligt! Här bor det två tjejer som inte kommer överens än, då byter de plats på dem, stänger dörrar och så. Kommer inte på tal att dumpa någon av dem.
  Tur det för jag gillar båda./Klemens hos Cirkus Boman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klemens, precis så borde det vara överallt!

   Radera
 3. Hur många gånger ska man behöva konstatera att en del, alltför många, människor beter sig fel och obegripligt? Alldeles för ofta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, tyvärr händer det alltför ofta fortfarande.

   Radera
 4. Ja vad säger man. ... ooootroligt. Jag håller fullkomligt m dig dumma personer
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jam en del personer är otroligt dumma.

   Radera
 5. Jag undrar vad såna människor skulle tycka om vi gjorde tvärtom. Tänk om katten skulle komma hem med en ny tvåbening som den andra inte alls skulle gilla eller vilja bo med och då bara be den första människan att flytta.... Det skulle dem nog inte tycka var lika kul!
  Fyjam för såna dummisar! Byta katt som om det vore en leksak. *fnys*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är alldeles otroligt hur en del kan bete sig. Tur att det finns andra - som din matte till exempel.

   Radera
 6. Det är så svårt att hitta jam för dumheterna! Vi har så svårt att förstå att man kan göra så här över huvud tagetNosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är ju fullständigt ofattbart för varje människor med några hjärnceller i behåll.

   Radera
 7. Det är som om man har köpt en pryl och inte är nöjd med den. Så då vill man antingen byta eller så slänger man den. Fullständigt oacceptabelt och dessutom obegripligt hur folk kan resonera så. Grrrr!!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, fast när det gäller prylar så vet man att man inte har nån bytesrätt i evighet. Men när det gäller katter kan de visst bytas ut hur som helst efter flera år hos vissa.

   Radera
 8. Ja man slutar aldrig att förvånas över hur många dumma människor det finns!

  Tassklappar och nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, när, det är så tröttsamt att påminnas om dom hela tiden.

   Radera
 9. Håller med dig fullständigt Rakel! Sådana människor skulle aldrig någonsin få förmånen det innebär att få en kompis som en kisse in i sitt liv. Vissa människor är helt enkelt bara egoistiska och själviska. Usch för sådana typer!

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...