onsdag 4 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Om tvåbeningar visste hur hemskt det känns att riskera att bli skjuten bara för att ingen vill ta hand om en, då skulle de nog tänka ett steg till, men det verkade inte vara aktuellt för de där gubbarna som kom till ladan.

Tvärtom verkade de nästan nöjda när de sa att det var alldeles för många katter och att de skulle skjutas. Det verkade inte finnas i deras värld att man kunde göra på nåt annat sätt. Fånga in oss, kastrera oss och försöka hitta nya hem eller sätta tillbaka oss på nåt säkert ställe och se till att vi fick mat till exempel. På så sätt minskar ju antalet katter på sikt eftersom det inte föds några fler.

Som tur var för oss fanns inte bara de där gubbarna där. Det fanns också fler snälla tjejer och killar som sa till gubbarna att de skulle se till att tömma ladan så att katterna inte skulle behöva skjutas. Då såg gubbarna väldigt skeptiska ut, men de snälla människorna stod på sig. Men gubbarna sa att om några veckor ska det vara tomt på katter i ladan!

Allt det där låg vi och lyssnade på. Så mycket rädsla och skräck som fanns samlad hos oss katter i den ladan är nog sällsynt.

14 kommentarer:

 1. Fy fräs vilka dumma gubbar! Varför ska vi jämt riskera att skjutas bara för att våra människor behandlar oss som sopor?! *upprörd*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jam, det undrar jag också *stampar med tassen*

   Radera
 2. Tänk att behöva lyssna till allt det hemska pratet och vara helt värnlös som liten kisse, det känns i det du skriver hur fasansfullt det var! Massor av buffisar till dig från oss

  SvaraRadera
 3. Dumma gubbar med gevär som är skjutglada är nog något av det hemskaste som finns.
  Tur att det även fanns snälla tjejer som kom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, ja vi hade trots att tur där.

   Radera
 4. Ni hade tur att de snälla tjejerna och killarna fanns där just då tror vi. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, de var vår räddning.

   Radera
 5. Nu väntar jag med spänning på vad snällingarna ska kunna åstadkomma. Hoppas det snart vänder till något positivt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja, du kommer snart få läsa vad som hände.

   Radera
 6. Åh, vilken tur att det inte bara finns dumma utan också väldigt snälla människor i vår värld! Vi längtar tills vi får läsa mer om hur det gick för snällisarna och för er katter <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, ja det tråkiga är ju inte så roligt att läsa om precis.

   Radera
 7. Tur att det finns några kloka tvåbeningar. Men jag håller verkligen med dig, om man kastrerade alla kissar så skulle det ju ordna sig. Ja nästan alla iaf :)
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det är precis så det är. Men det är svårt att få vissa egoistiska människor att inse det. De tänker bara på sig själva och tycker det är "gulligt med kattungar.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...