fredag 21 augusti 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Ni anar inte vilket jobbigt dygn jag haft! Jag har fått dirigera verksamheten här dygnet runt.

Det började igår på dan. Vår snälla vettis skulle kastrera 4 katter på sin klinik och blogghjälpen skulle hämta dom när dom var klara. Så långt gick allt enligt planerna.

Alla katterna tittades till flera gånger sedan de kom tillbaka till katthemmet och allt verkade som vanligt. 

Sent på kvällen ringde en av våra pålitliga och duktiga volontärer till vår hälsoansvariga och sa att en av katterna blödde efter kastreringen. Då åkte vår hälsoansvariga till katthemmet, klockan var nästan 11 på kvällen. Hon gjorde bedömningen att katten måste få hjälp genast. Då ringde hon vår vettis Emma Ekman  som sa att hon fick komma med katten. Hon har jobbat länge med katter och kastrerat hundratals, om inte tusentals, katter, men aldrig sett att nåt liknande hänt. Klockan midnatt stod hon och opererade vår kisse, som antagligen hade bitit i operationssåret.

Efter midnatt fick vår hälsoansvariga åka tillbaka från Gnesta till Södertälje i mörkret, ca 4 mil, med katten. Idag mår han rätt bra, men måste ha tratt och medicin.

Sen hände det mer tok idag, men det får jag berätta om i morgon.

8 kommentarer:

 1. Oj, så besvärligt, men vilken tur att ni är omgivna av människor med stora och varma hjärtan! Att få hjälp mitt i natten är inte självklart, tror jag? Hoppas nu att både kissen och alla andra får en lugnare morgondag och helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är tyvärr inte als självklart att få hjälp mitt i natten. Inte ens i storstäderna.

   Radera
 2. Men ojoj vad det händer saker. Tur att d gick bra hos vettisen å så bilresan fram å tillbaka. Jag åker den vägen varje dag till å från jobbet å vet att d rör sig mycket djur i skogarna där
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, oj, då kanske vi mötts på 57:an nån gång?

   Radera
 3. Hej igen, skulle hälsa till dig från Ozzy, som är arg för att han inte kan kattentera här! Det kommer en dum sida och lägger sig över och förstör. :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav och Ozzy, vet inte vad som hänt hos Ozzy, men hoppas det är nåt väldigt tillfälligt. Vi gillar dina kattentarer.

   Radera
 4. Det är skönt att ni har världens bästa människor till hjälp. Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...