lördag 1 augusti 2015

Blogghjälpen har ordet

Så har ännu en av "mina" bloggkatter övergivit oss för sitt för-alltidhem. Som alltid är känslorna blandade. Saknaden av en liten vän som gjorde stora framsteg under sin tid på katthemmet vägs mot glädjen över att hon fått ett kanonhem.

Jag minns så väl när jag var och hämtade Rubina och hennes kompis Rakel. Infångaren hade dom i burar sin bil och vi lastade över burarna till min. Det var knäpptyst i bilen hela vägen till katthemmet. Jag undrade nästan om de levde. När vi kom fram fick vi veta att de gjorde det. Så fort vi öppnade transportburarna inne i karantänburen fick stackars Rubina panik och kastade sig hejdlöst mot väggarna. Rakel låg kvar i sin transportbur. Vi lämnade dom där så de skulle få landa under natten.

Så småningom lugnade Rubina sig, men jag kan lova att vår hälsoansvariga haft en del jobb med att fånga in henne när hon skulle kastreras eller flyttas från karantän till kattsalen. Rubina behöver mer tid innan hon vågar lita på människor fullständigt, men jag är övertygad om att hon hamnat i alldeles rätt hem för att få den tiden och stimulansen. Det kommer inte ställas några krav på henne att det ska gå fort, utan hon får ta den tid hon behöver.

Hennes kattkompisar kommer också visa henne att det inte är något farligt i det hemmet. Alla är snälla och harmoniska. Ett bättre hem har hon inte kunnat få.

I början var Rakel och Rubina väldigt "tighta". Vi sa då att vi inte skulle skilja på dom. Med tiden blev det i alla fall så att Rakel började ty sig mer och mer till en av de andra katterna och Rubina blev nästan lite utanför. Inte så att hon blev mobbad, men hon blev inte den självklara kompisen för Rakel längre. När så möjligheten att Rubina skulle få flytta uppenbarade sig, såg vi inget hinder att sära på dom. Det viktiga nu tror vi är att Rubina får andra kattkompisar som kan lära henne hur en trygg katt beter sig. Både Pauline och Milton, som ni som följt bloggen en tid säkert kommer ihåg, kommer bli hennes läromästare.

Rent generellt tror jag att bloggar kanske har upplevt sin storhetstid. Allt ska gå så fort nu och man blir kanske mer inne på att slänga iväg en rad på twitter än att läsa en blogg om en stackars katt som behöver ett hem. Jag väljer ändå att fortsätta med min blogg ett tag till, då jag vet att det finns ganska många som läser den, även om de inte kommenterar.

I morgon börjar en ny bloggkatt, som också behöver ett eget toppenhem! Hoppas ni stöttar där också.

29 kommentarer:

 1. Allt behöver inte gå fort fort, det är bra att ta en paus, läsa, begrunda. Vi ser med spänning emot nästa "chef" och bloggkatt.
  /Majas, Klemens, Cristas och änglakatten Pelles matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majas, Klemens, Cristas och änglakatten Pelles matte, ofta kan det vara bra att stanna upp lite.

   Radera
 2. Jag och min matte läser bloggen varje dag, så vi hoppas den fortsätter. Skönt att höra att Rubina fått ett så bra hem. Många jamar från Jalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jalle, visst är det roligt att Rubina fått det så bra. Det tog lite tid, men nu är hon i hamn.

   Radera
 3. Vi håller med de andra - bloggen behövs, och vi läser den varenda dag! Att få följa varje enskild bloggkatt genom förändringar och så småningom flytten till ett eget för-alltid-hem är lika spinnande, gripande och viktigt varenda gång... och det du, blogghjälpen, gör med ditt bloggande är att oförtröttligt påminna människor om att varje katt är en individ värd all möda som läggs på honom/henne. Vi älskar den här bloggen!

  Massor av kärleksproppade hälsningar från klostergänget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, ja, varje katt är en individ som förtjänar ett bra hem. Ett som ert, till exempel. Och förr eller senare hamnar "mina" bloggkatter i ett sånt hem.

   Radera
 4. Klart att vi både läser och stöttar nästa bloggkatt också. Det är ett bra sätt att lära känna dem och slutet blir så gott som alltid lyckligt :)

  Kram
  /Julia å Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja, deet är det bästa. De släpps inte förrän de får ett bra hem.

   Radera
 5. Katten Svens matte1 augusti 2015 kl. 20:34

  Vi är inte gjorda för att allt ska gå fort fort fort, fast somliga tror det! Läser med intresse bloggen så gott som varje dag, hoppas du orkar fortsätta vara 'blogghjälp' åt många missar till :-)! Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svens matte, när man ser att en liten katt som kanske inte haft det så lätt, till sist får ett eget hem - då är det värt mycket ansträngning.

   Radera
 6. Åh, vi följer bloggen varje dag även om vi inte alltid skriver. Tycker det är så viktigt att fortsätta då det påminner om vilket enormt viktigt arbete som ni gör! Hoppas du orkar vara blogghjälp ett tag till.

  Vi är så glada för Rubina och hennes föralltid hem! Men vi kommer att sakna denna vackra flicka. Men klart vi ser fram mot nästa bloggkatt, även om det brukar bli en sorglig start på bloggen.... Men vi bloggkatter måste ju hålla ihop och det är klart vi stöttar nästa "chef" och dess viktiga arbete.

  Massor av jamanade från Micke och Molle ( och matte)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, klart vi saknar Rubina. Alla bloggkatter är saknade hos mig, men här gäller det ju inte vad jag och läsarna tycker, utan vad som är bäst för bloggkatten.

   Radera
 7. Min matte jamar så här:

  Visst är det som du skriver att bloggandet har blivit mindre pga alla andra supersnabba varianter som finns, men jag tycker som dom andra här ovan, att allt inte ska gå så fort utan att man ska kunna sitta ner o läsa i godan ro o ta sig tid med det.
  Jag hittade denna bloggen genom Gustav som maken o jag alltid läser och jag tyckte genast om den.
  Och för varje katt som finner sitt hem blir man glad.
  Sen tar du ofta upp saker som verkligen behöver lyftas fram också och det är jättebra.
  Jag ser fram emot nästa lilla kissekatt som blir bloggkatt, men som någon annan skrev, det är ju alltid sorgligt i början men desto gladare blir man på slutet när det hittas ett hem åt den.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, Gustavs blogg är fantastisk. Nu blir det kanske inte så ofta han bloggar en tid framöver, men vi hoppas han hör av sig så mycket han hinner. Roligt att ni gillar bloggen!

   Radera
 8. vi,jakangänget med skruttan och leon läser era små kloka,sorgliga,roliga ord varje dag fast vi inte är så bra på att kattentera alla gånger!
  önskar lilla rubina all lycka i nya hemmet,så roligt att höra

  tassklappar och nosbuffar från skruttan och leon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skruttan och Leon, vi är alldeles övertygade om att Rubina fått ett toppenhem. Hon behöver tid på sig att bo in sig, men sen...

   Radera
 9. Nej för guds skull SLUTA INTE blogga. Detta är den enda blogg jag följer även om jag inte kommenterar ofta. Men jag MÅSTE läsa den varje dag!!!
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vad roligt att höra. Det är såna kommentarer som gör att man känner det meningsfullt att fortsätta.

   Radera
 10. Vi läser också, och gläds när en katt finner ett hem. Vi är själva tre hittekatter som fått ett för-alltid-hem hos matte. Men vi är så dåliga på att kommentera och bloggar ju inte själva. Twitter och sånt tittar vi aldrig på, så vi hoppas verkligen att bloggen fortsätter. Vi gläds med Rubina nu och ser fram mot att få lära känna den nya bloggkatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vad roligt att er matte tagit hand om er tre. Om många fler tog hand om hittekatter och kastrerade dom, skulle problemet med hemlösa katter minska avsevärt.

   Radera
 11. Vi jamar som de andra, vi läser också varje dag och hoppas att du orkar fortsätta blogga länge till! Vi kommer naturligtass att följa nästa bloggkatt, i början med tårar på nosen ända till slutet när det blir glädjetårar istället när den hittar sitt för-alltid-hem
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ja, sån är ju gången i min blogg. Vi börjar i moll men slutar i dur.

   Radera
 12. Jag tycker att det här är en bra och läsvärd blogg och jag hör till dem som läser den varje dag. Det är alltid lika intressant att följa en katts väg från hemlöshet till ett eget för-alltid-hem. Jag tycker också, som Ozzys matte, att du ofta tar upp andra saker som bör lyftas fram. Som det här med djur"skyddet" som jag var helt ovetande om. Katter som far illa behöver all hjälp och uppmärksamhet de kan få.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det finns mycket att berätta från hemlösa-kattvärlden. Roligt om fler engagerar sig i det.

   Radera
 13. Stort tack för att du fortsätter att blogga, det är så givande för mig, jag uppskattar det enormt!!! Schmatzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schmatzi, vad roligt att höra. Jag gör vad jag kan för att våra hemlösa katter ska få ett toppenhem.

   Radera
 14. Vi är så glada att Rubina har fått komma hem och förstår att det är en stor glädje samtidigt som saknaden måste kännas enorm. Vi är så glada att du fortsätter blogga. Det är ju så att flera av dem som bloggar har blivit ens vänner.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, det känns verkligen som om ni och många andra blivit verkliga vänner. Roligt att ni följer bloggen och stöttar oss även på andra sätt.

   Radera
 15. Så roligt att Rubina har fått ett för alltid hem <3 Fast vi förstår så väl dina blandade känslor, det kan inte vara lätt att se sina hjärtevänner ge sig i väg med jämna mellanrum. Även om man vet att det är precis det målet man har jobbat för <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...