tisdag 11 augusti 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Nu har jag berättat lite om mig och min bakgrund. Mer ska jag nog inte berätta om den. Lite hemlisar vill man ju ha för sig själv.

Så nu är jam redo för det riktiga bloggarbetet här på katthemmet. Eftersom jag har tagit en del utrymme för att berätta om mig, så  har det så klart hänt en del här under tiden som jag inte hunnit berätta om. Det står aldrig stilla på katthemmet.

Till exempel att det kommer in väldigt, väldigt många mammor med ungar, dräktiga honor och ungar utan mammor. Den sista kategorin är jobbigast, för då måste vår hälsooansvariga gå upp varannan timme dygnet runt för att mata. Det är tur både för dom och oss andra katter att hon finns. 

Det största problemet vi upplever nu är att vi inte kan ta hand om alla som behöver hjälp. Tänk om alla kunde kastrera och ID-märka sina katter. Då skulle problemet minska drastiskt. Men det finns alltid människor som struntar i det.


12 kommentarer:

 1. Du jamar så klokt Rosita!
  Matte kom hem och berättade att hon hade skällt ut en jobbarkompis idag. Han hade kommit fram och frågat om matte ville ha kattungar. Han och hans fru hade "övertagit" 3 st katter när de flyttade in i sitt hus efter förra ägaren, vilket är bra gjort iofs, men de hade inte brytt sig om att kastrera honkatten utan som han hade sagt "trodde att det inte behövdes utan att det skulle gå bra ändå". Ja nu har dem inte 3 katter utan 8... Matte fick honom att lova att de skulle kastrera katten.
  Vi blir så jamarns arga över tvåbeningar som inte ens tänker så långt näsan räcker!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, hur många resonerar inte lika tokigt? Tur att matte skällde ut honom. Det var han värd.

   Radera
 2. Ja, tyvärr upphör man aldrig att förvånas över 2-beningarnas oförstånd.
  Antingen är dom verkligen dumma i huvudet eller så vet dom vad som kan hända men struntar i det.
  Egentligen är det den sista kategorin som är värst, dom som struntar i allt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, men man kan fråga sig vad skillnaden är.

   Radera
 3. Vi jamar med Ozzy. Dom som är värst är de som struntar i konsekvenserna. Tänk att fortfarande tvåbeningar inte tänker på vad som sker om de inte kastrerar sina katter... Och vem som sen ska ta hand om alla nya kissar som kommer... Gör oss lika arga som så kallade sommarkatter och att man skaffar djur till barn som tröttnar efter någon månad. Men djur kan klara sig själva ( eller hur var det nu? .)... Stampar hårt med tassarna i golvet i ilska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, håller helt med er. Jag och alla mina kompisar här på katthemmet kan vittna om att vi INTE klarar oss själva!

   Radera
 4. Vi jamar med föregående jamare, det är så dumt och man blir både arg och ledsen.
  Alla på katthemmet gör ett fankattiskt jobb. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, tänk att en del aldrig lär sig? Och inte har vi mycket hjälp av våra politiker heller.

   Radera
 5. Vi blir så ledsna när vi tänker på alla små kissar som tassar runt där ute och mår dåligt och inte har något hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, så borde det inte vara. Och det skulle inte behöva vara så heller om alla tog sitt ansvar.

   Radera
 6. Jag kan ju bara hålla m tidigare kommentarer. Stor skam på alla kattägare som inte kastrerar. Jag har bara haft kastrerade som jag fick "överta"annars hade jag naturligtvis åkt t vettis. Jag har kört en kisse t vettis för kastration för hans matte inte hade bil. Sen hämta jag kissen. Ska man inte avla på katten så är min åsikt att man SKA kastrera.
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det finns ingen anlednnig att avla på katter, tycker jag. Det finns redan för många. Bra att du skjutsade kissen till vettis!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...