lördag 15 augusti 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Nu har det hänt igen! Ni ska inte tro att det bara är roliga saker som händer här på katthemmet. Det blir man ännu mer medveten om när man är bloggkatt.

Idag fick vår hälsoansvariga ett larm igen. Det gällde 2 magra katter som gick omkring i Södertälje och visade många tecken på att må väldigt dåligt, särskilt den ena.

Visserligen är det lördag, men det bryr inte vår hälsoansvariga sig om ett dugg när det gäller katter i nöd. Hon och en annan av våra andra klippor ryckte ut.  Det var mycket riktigt två mycket magra katter, den ena därtill skadad.

Det blev direktresa till djursjukhus. Där konstaterades mycket riktigt att den ena katten var i bedrövligt skick. Veterinären sa att om de skulle stå för kostnaden skulle katten bli avlivad omedelbart. Vi ville i alla fall ge katten en chans och tog på oss kostnaden för en undersökning, trots den dåliga prognosen och trots akutpåslag.

Eftersom den var mycket skärrad fick den först lugnande. Efter noggrann undersökning visade det sig tyvärr att den var i alltför dåligt skick för att orka gå igenom någon form av behandling. Den slapp i alla fall gå ute och självdö, utan fick somna in lugnt och stilla, medan nån strök den över pälsen. Det var säkert länge sedan nån gjort det.

Den andra katten är nästan lika mager, men i alla fall inte skadad. Vi kommer göra allt vi kan för att den ska klara sig och få ett bra liv efter detta.

Det här belyser åter vad jag har jamat tidigare: KASTRERA ERA KATTER, ID-MÄRK DOM OCH REGISTRERA DOM! 

Jag vet att ni som läser detta säkert gör allt det här, men sprid det till ALLA runt omkring er. Det är jätteviktigt, för vi vill inte behöva ta hand om katter som far så här illa.  Det ska ingen behöva!


12 kommentarer:

 1. Er hälsoansvariga borde få en stor guldmedalj!!

  SvaraRadera
 2. Man blir så ledsen och förtvivlad. Håller med Sven. Matte pratar alltid om kastrering och katthem så fort tillfälle ges. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är jamarbra att er matte talar om kastrering så ofta hon kan. Vissa behöver höra det väldigt ofta.

   Radera
 3. Jamar som ovanstående och matte nästan gråter av ilska över hur människor behandlar katter.
  Iallafall skönt för den lille stackaren att han/hon fick somna in med snälla människor bredvid sig. Och hoppas att den andre klarar sig o sen får ett gott liv hos någon snällis.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi tycker det är lika sorgligt varje gång vi tvingas inse att en katt kommer till oss alldeles för sent. Vi vill att ALLA katter ska ha det bra.

   Radera
 4. Nu blir jag sådär ledsen igen. Men STOOR eloge till d hälsoansvarige!!!!!! Jag tjatar hela tiden på folk om kastrering
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, bra! Tjata på, allt vad du orkar!

   Radera
 5. Hurrjam för er hälsoansvariga! Men vad tråkigt att ena missen fick vandra vidare. *sniff* Hoppas h*n hann känna att det fanns de som brydde sig och att h*n var omgiven av snällisar i slutet. Vi håller tassarna för den andra missen.
  Jamar som de andra, matte tjatar också ofta om kastrering, ID-märkning och försäkring.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, om alla tjatar som ni som kommenterar bloggen kanske det händer nåt bra till slut?

   Radera
 6. Heder åt er hälsoansvariga och den andra klippan som ryckte ut !
  Min matte pratar också om vikten av kastrering/sterilsering och Id-märkning varje gång hon stöter på någon som funderar på att skaffa katt.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, vi har tur som har snällisar som ställer upp för oss. Utan dom skulle vi inte ha nåt katthem här.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...