onsdag 12 augusti 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Alla katter på alla katthem vill nog, liksom jag, ha ett tryggt, lugnt för-alltidhem där de är älskade och får all omtanke de behöver. För att katthemmen ska kunna existera behövs snälla gåvogivare som stödjer oss.

Många skänker pengar till katthemmen, även de som själva inte har nåt överflöd. Men så finns det andra.

Då tänker jag idag på den här artikeln som jag läst i tidningen idag. Det handlar om människor som lägger enorma summor på
såna här operationer.  De tycker antagligen att de inte duger som de är, utan måste kosta på sig hur mycket som helst för att tillfredsställa, ja, vem då? Sig själva? Sin partner? Omgivningen?

Om man inte duger som man är, är det då värt att lägga ner en massa pengar på att ändra sitt yttre?

Vi katter tycker att våra mattar och hussar är jättebra, oavsett hur de ser ut, bara de har ett varmt hjärta som gör att de kan känna omtanke och kärlek till andra varelser, t ex oss katter. De behöver inte lägga ner en massa pengar på att operera sitt yttre för att vi ska bli nöjda. Vi vill hellre att de ger de pengarna till såna som jobbar med djur som har det svårt. Katter på ett katthem till exempel.

12 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Rosita, det vore mycket bättre om de där människorna gav pengar till katthemmen istället för att operera sig. Det är ju inte utsidan som räknas utan insidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, precis. Att en del tvåbeningar har så svårt att fatta det?

   Radera
 2. Jamar som ovanstående, det är insidan som räknas och inte utsidan. Dom kan förändra sin utsida men insidan består.
  Som Rumpnissarna sa: "voffo gör de på detta viset"
  Min matte jamar att hon tror att de har väldigt dålig självkänsla och inbillar sig att allt ska bli bra om dom ändrar om sig utvändigt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam tror som din matte. Dålig självkänsla ligger bakom alla dessa operationer.

   Radera
 3. Vi säger som de andra. Det är bara insidan som räknas! Det är mycket bättre att ge pengarna till dem som behöver dem, Katthemmen!!!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jaaaam, hur ska vi få vissa att fatta det?

   Radera
 4. Hjärtat är det som räknas! Sen tycker vi att det är många företag som är snåla, de kan gott sponsra lite särskilt om de är stora! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, det tycker vi också. Fast de stora företagen är nästan svårast att få att lätte på plånboken.

   Radera
 5. Här jamar vi instämmande med Dui och Deco! Företaget där matte jobbar sponsrar massor av olika idrottslag där de springer runt med bollar och puckar, nog borde de kunna sponsra katter också tycker vi.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi tycker som din matte. Vi har frågat hennes företag, men fått nobben. Vi tycker det är lite ynkligt. Fast det är ju inte din mattes fel - hon gör mycket för oss på katthemmet!

   Radera
 6. Detta är ett av de bästa inlägg vi någonsin har läst! Så klokt, så sant, så på pricken rätt! Vilken fantastiskt bloggkatt du är - och din assistent blogghjälpen förstås! <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, jo, bara blogghjälpen skriver som jag jamar blir det ganska bra.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...