söndag 25 augusti 2013

KAtten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Så , nu har blogghjälpen kommit tillbaka igen. Men tåget kom så sent så hon hann inte komma till oss på öppet hus.

Jag har i alla fall försäkrat mig om att Svekattjejerna gjort ett bra jobb i Göteborg. De har bland annat varit och tittat på två stora TNR-projekt (Trap-Neuter-Return), vilket betyder att de hjälper hemlösa katter genom att fånga in dem, kastrera dem och sätta tillbaka dem i sin ursprungliga miljö under uppsikt.  Idag var de i ett koloniområde där det bodde många hemlösa katter som hade blivit kastrerade och där det fanns många människor som åtagit sig att se till katterna två gånger om dagen, året runt för att ge dem mat och se till att de mådde bra.

Katterna har också egna, isolerade hus där de kan gå in om det är kallt eller blött ute. Jag tror det är bästa sättet att hantera hemlösa katter som blivit förvildade på, näst att de får ett eget hem. Tyvärr får inte alla det.

6 kommentarer:

 1. Hej. Hur har det gått för Freddy? Xantippa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Xantippa, vi har inte hört nåt från Freddy ännu. Vi brukar vänta lite längre med att kontakta dem, så de få bo in sig ordentligt först.

   Radera
 2. Vi tycker det låter bra. Mat, tak över huvudet och omtanke istället för att behöva gå hungrig och ha det eländigt. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, visst är deet mycket bättre att bli omhändertagen av snälla människor än att gå hungrig och frusen?

   Radera
 3. Jag läste om det i Kattliv nummer 1 2012. Tycker det låter som ett bra alternativ som kanske fler skulle satsa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag tror det är det bästa alternativet som finns, näst att få ett alldeles eget hem med alldeles egna människor förstås.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...