fredag 2 augusti 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag skulle blogghjälpen göra hembesök för min räkning. Jag satt innanför min burdörr och väntade, och väntade.
 
Timmarna gick och jag trodde aldrig jag skulle få nåt besked.  Men så äntligen fick jag höra:

Allt har gått jättebra. Jag ska få bo i ett stort fint hus på en liten ö. Fast det går en liten bro över till ön, så jag ska kunna tassa över till fastlandet om jag vill. Fast det dröjer förstås, för först måste jag ju bo in mig ordentligt.

Eftersom matte och husse ska ha en fest på tisdag hämtar de inte mig förrän på onsdag. De vill inte att det ska vara en massa liv och stoj kring mig det första som händer i mitt nya hem.

Om jag vill gå ut senare, så finns det gott om mususlingar i närheten. Fast matte sa att jag inte behöver fånga en enda mus om jag inte vill.

Blogghjälpen sa att jag kanske går tillbaka lite när jag flyttar. Vi katthemskatter gör ju ofta det, och det var matte beredd på. Jag får ta allt i den takt jag vill.

Mattes och husses ungar har redan sagt att de kommer att besöka sina föräldrar ännu oftare nu sedan jag har kommit. En av ungarna (=vuxen) var med på katthemmet igår, så hon har också träffat mig.

Jag känner mig väldigt välkommen och efterlängtad. Tänk att till och med jag skulle få uppleva att nån vill ha mig och låta mig ta tass om dem! Jag hade nästan gett upp hoppet om det. Fast blogghjälpen har faktiskt hela tiden sagt, att en dag kommer dina människor!

Nu ska jag sätta igång att plugga huskunskap det värsta jag kan. Jag vill visa matte och husse att jag verkligen ska göra allt för att de ska bli nöjda med mig. Och jag har ju aldrig bott i ett stort hus förut, så det blir mycket att lära sig. Men det ska gå bra!


26 kommentarer:

  1. Men så roligt att du ska bli huskatt! HurrJam! Precis som vi också jamat, en dag kommer de rätta människorna för oss alla.Kattulerar till just din människa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, visst är det kul. Hoppas allt går bra bara.

      Radera
  2. Å så kul! Ett stort hus är jättekuligt att bo i. Man kan göra kattrusningar i trappor och lägga sig i bakhåll för sina människor. Det låter som en riktig drömfamilj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag ska busa som bara den när jag har bott in mig!

      Radera
  3. Jättegrattis till dej!
    ÄNTLIGEN var det din tur att hitta dina föralltid människor. Låter som om du kommer att få ett alldeles underbart liv där.
    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sigge Svamphund, ja, äntligen är det min tur. Kan knappast fatta det ännu.

      Radera
  4. Hurr Jam! Äntligen din tur att komma hem. Låter som det kommer bli jättebra. Vi kommer att sakna dig jättemycket men är säkra på att du kommer att njuta av att ha DINA människor och DITT hus. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag tror det kommer bli toppen. Måste dra mig i pälsen för att fatta att det är sant.

      Radera
  5. Grattis till dig Freddy och lycka till med dina människor i ditt föralltidhem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Joachim. Det känns fantastiskt!

      Radera
  6. Å, Freddy, vi är så glada för din skull att jamen liksom stockar sig i nosen på oss... du ser att blogghjälpen hade rätt, det fanns verkligen människor där ute som ville ha just dig!!! Hoppas att du skall trivas jamarbra i det stora huset på den lilla ön och leva lycklig i alla dina da'r... och du, du behöver inte plugga huskunskap, för det gjorde inte brorsan och jag när vi flyttade hit och det gick jamarbra ändå!

    Nosbuffar från hela klostergänget genom Imma, abbemissa.

    PS. Vi kommer att sakna dig, förstås - men på ett bra sätt! DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma och hela Klostergänget, jag tror jag kommer stormtrivas. Tänk - att få människor som valt just MIG!

      Radera
  7. Freddy , det är så roligt så.man gråter!! Klart vi kommer sakna dej, Du måste höra av dej ofta o,h berätta vad du gör! Men vi har betat vela tiden att du skulle få ett riktigt Hem att styra över, för du är en underbar och klok kisse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kerstin, visst är det precis så kul. Vad snälla du är som skriver att jag är en underbar och klok kisse!

      Radera
  8. Hurrjam! Tänk att du skall få ett helt eget hus på en egen ö! *stora ögon* Och få jaga riktiga muslingar så småningom. *slick om nosen* Det låter verkligen som ett toppenhem, vi är så jamarglada för din skull!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja det var länge sedan jag var ute och jagade. Och då var jag tvungen för att överleva. Nu behöver jag inte om jag inte vill!

      Radera
  9. Grattis Freddy! Det låter jättespinnade. Stora hus med trappor i kan vi lova att det är jamarns kul. Särskilt om man är två så kan man jaga varandra upp och ner för trapporna. Annars kan man busa med sina tvåbeningar också mellan spjälorna i trappräcket till exempel. Håller tassarna för att ni kommer att trivas ihop, du och människorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolfart och Gräddnos, nu har jag ingen kattkompis att jaga. Jag vill inte ha det heller, för jag är nog mest en ensamkatt. Men tvåbeningarna kan jag busa med.

      Radera
  10. Vilka goda nyheter! Nu blev vi verkligen glada för din skull! det låter härligt att husera på en egen liten ö. Säkert kommer allt att vara nytt och ovant till en början, men det går ju över så småningom. Jamarstort GRATTIS! Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, jag i början blir det nog lite läskigt, men eftersom både matte och husse vet vad jag gått igenom kommer det någ gå bra.

      Radera
  11. Så roligt för dig! Eget hus på en ö! Låter hur bra som helst:-D Xantippa

    SvaraRadera
    Svar
    1. D-Xantippa, det låter nästan för bra för att vara sant!

      Radera
  12. KATTulerar Freddy !
    Så cool att du ska bo ute på en ö !
    Du ska se att allt kommer att gå jättebra !
    Nospussar och Tassklappar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, visst är det cool? Hoppas allt blir toppen.

      Radera
  13. Å, så roligt att du ska få ett hem, lilla fina Freddy! Jag är väldig glad för din skull!
    När jag var på Öppet Hus i juli för att se om det fanns någon äldre katt inne, satt jag en stund utanför din bur och pratade jättesnällt med dig. Du låg och lyssnade och började trampa med dina framtassar. Du är en riktig myskisse . . .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, nu har jag fått ett eget hem. Men jag har flera kompisar som behöver hjälp, så du är välkommen tillbaka!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...