lördag 30 mars 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är det visst nåt som heter Påsafton. Det måste ju syfta på godispåsar, eller hur? För en gångs skull har det blivit en riktigt bra helg ut godissynpunkt, som jag jamade om igår.

Knepet har ju varit att hålla tyst för alla godisgivare att vi redan fått godis. Särskilt för blogghjälpen som ju är erkänt snål med godis. Men alla katter här har kommit överens om att vi ska knipa igen våra munnar utom just när vi får godis. Inte ett ljud ska komma över våra läppar  om nån frågar oss om vi redan fått godis. Det har visat sig vara en väldigt lyckosam strategi.

Några av de som i hög grad bidragit till att det blivit så lyckat som det har kan ni läsa om i Prinsessan Linnsens reportage från katthemmet! Det var besökare som visste vad en stackars katt behövde!

Glad Påsk på er alla.

8 kommentarer:

  1. Ja naturligtvis ska man ha godispåsar på påsafton. Här åt 2-beningarna en tårta som riktigt luktade som tonfisk, men de hade rört i en massa andra grejor - majonäs och svamp och sånt - så den fick de äta själva. Men matte hade sparat lite tonfisk åt oss också så vi blev inte utan. Dessutom hade mattarna köpt godis åt oss också som vi ska få i våra påskägg, fast vi får vänta till i morgon bitti med att få dem.

    Nosgos från oss klosterkatter genom
    Jenny, klosternovis och bolis

    SvaraRadera
    Svar
    1. JEnny, tänk att man alltid ska behöva vänta på godis! Ni borde ju få ert godis direkt - OCH i morgon bitti.

      Radera
  2. Glad Påsafton Freddy och alla andra där på hemmet. Känns lite som att jag känner er, för varje gång matte varit hos er så sniffar jag noga på henne. Bra taktik!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, vi tycker vi känner dig också, för din matte luktar alltid gott Pelle när hon är här.

      Radera
  3. Vad bra att ni har fått godis och vilken smart plan ni kommit på så ni får flera gånger!
    Här har jag fått en jamarbra påskpresent - matte har äöntligen fixat en blogg till mig! Ni får gärna besöka den och lämna en kattentar så vi ser att det fungerar.
    http://kattenalice.blogspot.se/
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är bäst att vara lite smart om man ska få mycket godis. Hälsa matte att hon gjort en jamarfin blogg. Ska bli spännande att följa er.

      Radera
  4. Klokt gjort att inte jama nåt om ni fått gottis tidigare. Man behöver ju inte avslöja mer än nödvändigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, precis. Det tvåbeningar inte vet mår de inte illa av.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...