fredag 29 mars 2013


Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en riktigt bra dag här på katthemmet. Först kom snälla människor och hjälpte oss med att städa våra burar, rensa toalådorna och ge oss mat. Sen kom det flera människor som flyttade saker från gamla katthemmet till vårt nya katthem.

Det var väldigt bra, för de hade med sig godis till oss alla. Först ut var Pelles matte. Hon kom med det första godiset. Sen kom Kerstin. Hon hjälper oss jamarmycket här på katthemmet och sitter också i styrelsen. Där fick vi mer godis. Sen kom det svåraste av allt. Att alla måste dölja för blogghjälpen att vi redan fått godis. Annars kanske vi inte fått nåt av henne. Men vi knep ihop allihop, så det blev godis från henne också. Sammantaget blev det riktigt hyfsad tilldelning.

Igår var det också en bra dag. Vi fick besök av Alices matte, av Prinsessan Linnsens matte och av Klosterkatternas mattar. ALLA hade godis med sig. Visserligen fick vi inte smaka allt, men de lämnade kvar så vi kan få hela påskhelgen.

Sen har vi sett att Wikkis Tasseri är till förmån för Södertälje Katthem den här gången. Det är väldigt snällt av Wikki att tänka på oss, eftersom det gått åt väldigt mycket pengar tt bygga vårt nya katthem. Det trots att så många hjälpt oss gratis, men material och en del tjänster måste vi ju så klart betala för. Tack snälla Wikki för att du hjälper oss!


14 kommentarer:

  1. Matte berättade att hon hade lämnat påskgodisburken till dig igår och att du hade fått minst sju bitar redan då... mycket bra! *nickar förnumstigt* Hoppas nu inte blogghjälpen eller någon av de andra börjar ransonera, utan ser till att ni verkligen får MYCKET!

    Själv hade hon blivit fullkomligt förälskad i Engelbrekt och hade velat ta honom med sig, sa hon... men oj, så allergisk hon var när hon kom hem... *fnissar* Han hade visst legat ihoprullad i hennes knä i TVÅ TIMMAR och spunnit och luddat av sig!

    Glad påsk! önskar klosterkatterna genom Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma och Klosterkatterna, ja det var ett välkommet besök av era mattar, Alices matte och Linnsens matte. Vi undrar om ni kommer ikväll också?

      Radera
  2. Matte å husse vill gärna besöka er när allt det vita är borta här på vischan, men matte undrar lite om det går att komma till er, eftersom hon sitter i rullstol.
    Hon har bara sett trapporna upp till ingången på bild och dem kan hon inte forcera, förhoppningsvis finns det nån ingång som även vår matte kan använda.

    =^.^=

    Påsknosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, när vi letade efter nya lokaler till katthemmet fanns det verkligen inte mycket att välja mellan. De här lokalerna vi nu har tycker vi passar väldigt bra för katterna, men tyvärr är det nog väldigt svårt för en rullstolsbunden person att ta sig upp. Att sätta in en hiss eller liknande kostar tyvärr för mycket.

      Radera
  3. Matte fick stränga order att få med sig godis till er, glad att det funkade, inte alltid hon lyder. Den där Engelbrekt är visst populär, matte nyser också... annars hade väl han följt med hem hit, och så var där en svart liten skönhet som matte var såå förtjust i... Hm... hoppas hon inte drar med någon hem en dag, jag är ju lite kinkig med vem som får vara på mitt område.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, jag tycker inte du ska vara så kinkig. Det är många kissar som behöver ett bra hem, och ibland får man nog bjuda lite på bekvämligheten och även på sin matte och husse. Jag tror den där lilla svarta skulle passa bra hos er...

      Radera
  4. Här jamar vi som klosterkatterna, se nu till att ni får mycket påskgodis, nån ransonering vill vi inte veta av! *sätter ner tassen* Fast vi vill ju inte att ni får ont i magen förståss.
    Bra att ni lyckades lura blogghjälpen i alla fall! *fnissjam*
    Visst är Wikki snäll som har tasseriet till er förmån. Vi är naturligtvis med och tävlar också.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ingen risk att vi får ont i magen av för MYCKET godis. Vi är så tacksamma för Wikki och alla andra som hjälper oss. Vi vet att du själv brukar hjälpa oss regelbundet. Ni är så snälla allihop!

      Radera
  5. Vilken tur att ni kunde dölja för Blogghälpen att ni redan fått gottis :)
    Jag ska se till att jag o matte är med på Wikkis påsktasseri också

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja, det var lite svettigt. Vi visste ju inte om nån skulle förjama sig. Snällt att du ber matte vara med på Wikkis Tasseri.

      Radera
  6. Svar
    1. M, C, T, S, vi ösnkar er också en riktigt Glad Påsk!

      Radera
  7. Det var ju för väl att godistilldelningen var godtassbar den här gången. Mycket listigt av er att dölja det ni redan hade fått för blogghjälpen, hihi... :-)
    Jamarbra att Tasseriinkomsterna går till er, bättre användning kan man ju inte få för pengarna!
    Önskar er alla en riktigt fin, fortsatt påsk - och vem vet, kanske ni får ÄNNU mer godis om ni använder er av samma listiga knep som förut... *blink* :-)
    Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frasse, vi är jamarglada för att vi får ta del av behållningen från Wikkis Tasseri. Att bygga katthemmet har kosta väldigt mycket, även om vi fått gratis hjälpt för dete mesta av arbetet. Hade vi inte fått det vet vi inte hur det hade gått.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...