onsdag 7 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

När vi ibland har sagt att vi tycker det tar lång tid innan våra människor kommer och hämtar oss har blogghjälpen sagt att vi måste ha tålamod och att vi inte ska ge upp.

Då tänkte vi att det måste ju även gälla det förslag vi gav till styrelsen igår, men som blogghjälpen inte tog upp på mötet, nämligen den viktiga frågan om godis till oss katter på katthemmet.

Vi ska naturligtvis fortsätta vår kamp för mer godis genom att slipa på argumenten. Nu bor vi ju på ett katthem och har väldigt begränsade möjligheter att komma ut och jama för vår sak nånstans, men eftersom tvåbeningar träffas på Almedalen tycker jag vi borde träffas i Jamlunda och där komma överens om vilka krav vi kan ställa på tvåbeningar när det gäller godis.

När vi sa det till blogghjälpen så säger den torrbollen att vi ska nog se till att vi kan ställa krav på tvåbeningar att ta han om oss överhuvudtaget först.

Det kanske är riktigt förstås, men vad sägs om en kattvecka i Jamlunda för att diskutera saken? Vi måste få till en ändring så vi katter får det bättre! Bastu, eller vad det heter.

19 kommentarer:

  1. Egen kattvecka i Jamlunda låter som en utmärkt idé! Vi håller med blogghjälpen om att det är viktigt att det är er rätta människa som ska ta hand om er! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Jag håller med om att en kattvecka i Jamlunda låter som en bra idé. Då kan vi träffas på tu katt tass, eller vad det heter. Tänk vad mycket vi kan jama om då. Bland annat krav på godisar.

    SvaraRadera
  3. Mjau, vi håller förstås med övriga missevänner här, att en vecka i jamlunda låter jättebra. *klappar oxå tassar* Då kan vi alla missevänner blogga om kattgodis, vad bra det skulle vara.

    Tassetass på er alla

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  4. Vi bokar in Jamlunda på stört! Ska sätta en blomjordig tass i mattes kattalmanacka! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Vilken bra ide Jamlunda var!
    Jag och min kompis Wilma jamade med Matte när hon kom hem från jobbet och förklarade att vi tycker ni skall få lite extra godis, och vet ni vad - hon höll med! Hon lovade att hon skulle skaffa både lite godis och leksaker till er och de andra katterna på katthemmet och komma förbi med det under semestern.
    Matte sa också förresten att artikeln om katthemmet var i pappersutgåvan av Länstidningen idag, men tyvärr inte på nätet. Hon visade oss och vi tyckte det var en bra artikel. Matte har skannat in den, så jama till om ni vill att hon skall maila den som pdf.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Matte säger att om hon var rik, skulle hon skicka en hel låda med Dentabits-askar till varje katthem i Sverige! Och var hon RIKTIGT rik, skulle hon inrätta en djurpolis. Fast så rik blir hon aldrig. Nunnor blir inte det...

    Till Jamlunda skickar jag alla ungdomarna, så får de representera klosterkatterna. Hoppas ni kan passa på att ta upp många viktiga frågor, men glöm inte att ha lite kul också...!

    Tass från Imma, abbemissa, som stannar hemma och håller koll på tvåbeningarna under tiden.

    SvaraRadera
  7. Alice, jag skulle bli själaglad om du ville mejla den där pdf-filen till mig! Min mejladress är: srcarina@telia.com

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

    SvaraRadera
  8. Låter jättebra! En vecka i jamlunda låter kanon!

    Nospuss

    SvaraRadera
  9. Hej Dui och Deco. Vi vet att det är viktigt att vår rätta människa kommer, inte nån som inte bryr sig om oss efter ett tag. Såna människor vill vi inte ha.

    SvaraRadera
  10. Hej Sippo. JAg tror det vore jättebra om vi alla kunde träffas och jama på tu katt tass. Oj vad vi skulle jama om mycket!

    SvaraRadera
  11. Hej Anonym. Frågan om kattgodis skulle så klart högt upp på agendan i Jamlunda. Menn vi har mycket annat att jama om också.

    SvaraRadera
  12. Hej Findus, Isak och Rasmus. Bra att ni markerar i mattes kattalmanacka (är det den från Södertälje Katthem?). Då riskerar man inte att missa detta.

    SvaraRadera
  13. Hej Alice. Vad bra att ni jamade med matte om godis och leksaker till katthemmet. Sen hälsar blogghjälpen att hon gärna tar emot pdf-filen från LT på astridakesson@tele2.se. Journalisten lovade ringa när artikeln kom in men det gjorde hon aldrig så därför missade blogghjälpen att köpa tidningen igår.

    SvaraRadera
  14. Hej Imma. Jag tycker det är jättesynd att inte matte både är rik och RIKTIGT rik. Människor som använder sina pengar till att förbättra för hemlösa katter borde vara rika. Det borde det vara lag på. Det kunde vi ha som en punkt på agendan under Jamlundaveckan.

    SvaraRadera
  15. Hej Nea theCat. Du kommer väl?

    SvaraRadera
  16. Jag reser mer än gärna till Jamlunda! Sedan förväntar jag mig att Jamlunda-veckan blir lika känd som den där veckan våra människor har nu. Men nog kommer vi kunna hålla sams och enas om hur vi vill ha det, coh inte tjafsa och jama dumt om varann, som de tydligen gör?

    SvaraRadera
  17. Vår matte har lovat, att skicka en godispeng till er. Vi bor mer än 50 mil från S-tälje, så det blir enklast att skicka en peng. Var snäll och be blogghjälpen att meddela matte vart hon ska skicka pengen på hennes e-post
    birgitta.ericson@utb.kristianstad.se
    MEN, pengarna MÅSTE gå till lite lyx - dvs godis.
    Tassar från Mozart & Vincent

    SvaraRadera
  18. Hej Gustav. Vi katter är ju ganska mycket smartare än de där tvåbeningarna, så det är klart att vi inte skulle hålla på att tjafsa och jama dumt om varandra. Om det är nån som behöver sättas på plats gör vi ju det snabbt och konsekvent, sen återgår vi till väsentligheterna.

    SvaraRadera
  19. Hej Mozart och Vincent. Vad snällt! Och om matte skickar pengarna till katthemmets plusgirokonto nr 38 93 41 - 9 och skriver "godis" på talongen, så har blogghjälpen lovar att se till att pengarna går till just godis! Ha, där får blogghjälpen för att hon inte tog upp den här viktiga frågan på styrelsemötet!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...