måndag 5 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här och gav oss lite godis. Hon skulle också lämna ut två av våra kompisar. Så sa hon att vi kämpar vidare med oss, ända tills vi har ett bra hem. Det kanske tar lite tid till, men vi ger oss inte.

Det känns bra att nån kämpar för oss. Alla katter har rätt till ett bra hem. Blogghjälpen säger att det är väl själva den om det i ett land med nästan 10 kattiljoner invånare inte ska finnas tillräckligt med snälla människor som kan och vill ta hand om en eller ett par katter? Hon undrar vad de gör istället som kan vara viktigare?

Om alla fick känna hur det känns att ta hand om en katt som farit illa och blivit övergiven, se deras tillit som växer för varje dag, se deras tacksamhet, se hur de utvecklas till spännande individer – ja då skulle många fler ta hand om katter. Det tror i alla fall blogghjälpen. Vi tycker ni ska hjälpa oss att sprida det, så kommer nog människor att rusa till katthemmen!

Mer i morgon.

10 kommentarer:

  1. Vi jamar med blogghjälpen, det finns någon för er alldeles snart. Vi håller alla tassar vi har och matte håller tummarna. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Morrjam! Mitt inlägg försvann. *mutter* Nåjam, jag tyckte blogghjälpen hade rätt i det hon sa. Så håller vi även tassarna för att ni snart ska få ett hem.

    SvaraRadera
  3. Vi håller med blogghjälpen. Vi tror absolut att det finns snälla människor som vill ta hand om er! Tänk vilka underbara kissar de människorna får i hemmet. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Vi håller också med blogghjälpen. Vi ser ju bara hur bra det gick för Majsan och mig - och för Madonna (Alice tror jag hon heter nu). Vi har ju fått jättebra hem, ja, ja, Majsan ropar att Findus och Falafel också fick det bra med hjälp av blogghjälpen, så tag det lugnt bara. Era tvåbeningar kommer säkert!

    SvaraRadera
  5. Karin, David, Kia och Baileys6 juli 2010 kl. 00:19

    Jag tror absolut att ni båda kommer att få ett bra hem eftersom ni är så underbara katter båda två :) Och jag håller verkligen med om att det är otroligt tacksamt och underbart att ta en katt från katthemmet. Kia blir mer och mer tillgiven för varje dag som går och vi älskar henne otroligt mycket. Vi sprider ordet om er och alla andra underbara katter på katthemmet till alla som vi känner. Gos och kramar!

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Visst finns våra människor också? De kommer nog snart hoppas vi.

    SvaraRadera
  7. Hej Sippo. Det har hänt oss också att våra inlägg försvinner. Du som är säkerhetskatt kanske kan ta reda på vem det är som stjäl dem?

    SvaraRadera
  8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ni säger precis som blogghjälpen. Hon tycker också vi ar underbara. Om inte hennes ena katt var så pass gammal skulle hon ta hem oss, säger hon. Men det finns andra människor till oss, vi ska bara hitta dem säger hon också.

    SvaraRadera
  9. Hej Klosterkatterna. Det är riktigt som ni jamar, flera av de tidigare bloggkatterna har ju fått jättebra hem, så varför skulle inte vi få det? Flera av er har ju också fått vänta lite innan era människor hittade er.

    SvaraRadera
  10. Hej Karin, David, Kia och Baileys. Det är jättesnällt av er att tala om oss för alla ni känner. Vi vet ju att Kia fått ett kanonhem. Har ni inga kompisar eller släktingar som är lika snälla som ni som kan ta hand om oss?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...