lördag 3 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

På katthemmet blev vi verkligen bra omhändertagna. Alla var snälla, ja om man bortser från en farbror som stack oss i pälsen, men det gjorde inte så ont och så sa han att det var för vårat eget bästa.

Första tiden satt vi i nåt som heter karantän. Det var en ganska liten bur, men det gjorde inte oss så mycket eftersom vi hade varandra. Vi kunde tala om allt som hände. Vi fick mat och de som jobbade på katthemmet klappade oss och sa att vi var fina.

När vi suttit i karantän en tid fick vi flytta ut i en större bur. Det var skönt för då kunde vi röra oss lite mer.

Dagen efter att vi hade flyttat ut till den större buren kom husse till oss på besök. Han satte sig på en stol och jag hoppade genast upp i hans knä. Trulsa satt på golvet vid hans fötter. Han smekte oss och stannade så länge det var öppet hus. Sen gick han och sa att han snart skulle komma tillbaka och hälsa på oss. Det kändes vemodigt att se honom gå utan oss.


12 kommentarer:

  1. Kära Pelle och Trulsa! Å, så jag känner med både er och er husse... tänk att inte få vara tillsammans, fast man inget hellre vill! Det måste vara hemskt... vågar nästan inte tänka på det...

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  2. *sniff* Fy så sorgligt. Stackars er husse och stackars er. Förstår det måste kännas jobbigt att se er människa gå iväg utan er. *snyft* Han verkar vara en jättesnäll människa.

    SvaraRadera
  3. *stryker bort ett par tårar ur morrhåren*
    Livet är bra orättvist ibland!

    SvaraRadera
  4. MEN snälla missevänner, så ledsamt att inte få följa med hem igen till husse, *torkar tårar*
    Jamar som Alice, att livet är bra orättvist ibland :(
    Tass

    Han verkar iaf vara väldigt omtänksam och tänkte på er att ni skulle få det bästa i livet att få komma till ett katthem.
    BRA gjort tycker vi.

    Tassekram missevänner/
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan


    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Så härligt att få träffa och gosa med husse igen. Vi blir alldeles tårögda när vi läser om hur han måste gå utan er. *torkar med tassen* Förstår att husse och matte alltid kommer att ha en alldeles speciell plats i era hjärtan. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Blir jätteledsna när vi tänker på att husse måste lämna er. Men ni ska se att era nya människor kommer snart. Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Hej Klosterkatterna. Ja, det är ett konstigt öde vi upplever. Men blogghjälpen säger att vi ska kämpa på. En vacker dag är det vår tur, säger hon.

    SvaraRadera
  8. Hej Sippo. Vet inte vem som är ledsnast över situationen, vi eller husse. Men vi måste kämpa vidare. Det SKA lösa sig säger blogghjälpen.

    SvaraRadera
  9. Hej Alice. Visst är livet orättvist ibland. Men man får inte deppa ihop. Här gäller det att ta nya tag!

    SvaraRadera
  10. Hej Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan. Jo husse gjorde nog det bästa han kunde. Nu väntar vi bara på att våra nya ägare ska komma och ta hand om oss.

    SvaraRadera
  11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jo, husse och matte kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Vi hoppas vår nya matte och/eller husse snart kommer få plats där också.

    SvaraRadera
  12. Hej Dui och Deco. Ni säger prexis som blogghjälpen - att våra nya människor kommer snart. Det hoppas vi också. Hoppas ni alla hjälper oss att hålla tassarna för att det ska bli så.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...