onsdag 28 juli 2010Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Idag har vi fått in en insändare i DN. Eftersom vi inte fick den införd om vi skrev våra egna namn, så fick blogghjälpen skriva under med sitt namn.

Vi tycker att alla som hotar att avliva sina katter bara för att de ska på semester, är jättedumma. De skulle egentligen inte få nån semester, tycker vi. De kunde sitta hemma istället och egentligen skulle de inte få ha nån katt heller. Om man har en katt älskar man väl den? Då ska man väl inte döda den bara för att man ska på semester. Vad är det för kärlek.

Nu är vi på krigsstigen. Vi kommer att försöka få många att inse att katter är varelser med känslor, precis som tvåbeningar. Vi kan känna både sorg, glädje, ilska, hopp och förtvivlan. Det borde alla tvåbeningar fatta tycker vi.

16 kommentarer:

 1. Wow! Bra jobbat Blogghjälpen!DN är det ju massor med människor som läser säger matte. Hoppas att ni fått lite gos idag. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vilken bra insändare! Bra jobbat!
  *tassen upp*

  SvaraRadera
 3. Jättebra gjort blogghjälpen! Även fast det var ni som jamade om vad hon skulle skriva. Insändaren träffade mitt i prick. Fast som vanligt är det ju vi katter som får dra största lasset, för inte hundan kommer dummisarna lära sig nåt av det här. Eller? *funderar*

  SvaraRadera
 4. Bra jamat, Pelle, Trulsa och blogghjälpen! *visslingar och applåder* Så roligt att DN tog in insändaren. Vi håller alla tassar för att det får åtminstone någon att tänka till i förväg - ordna för katten ett hem åt katten medan du reser bort! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. *Klappar Tassar*
  BRA jobbat blogghjälpen!
  Så ska det vara tycker vi, att inga dumma människor ska få ha semester om dom inte kan ordna för sina katter när dom åker på semester, fy skam på dom som avlivar sina katter BARA för att dom ska på semester, *GRÅTER*
  Kul att insändaren kom in i DN.
  Hoppas att det får tvåbeningar att tänka om.


  Kurr och jam på er alla.

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 6. Matte tassade in en insändare till två tidningar i går också. Får se om de kommer in. Handlade om att inte ta sommarkatter. Att kastrera, vaccinera, id-märka och försäkra sin katt.

  Tassen

  SvaraRadera
 7. Guud vad frustrerad jag blir över såna människor!!! Skulle kunna göra nåt oöverlagt med dem om jag fick chansen!

  SvaraRadera
 8. Är ni med på Facebook? I så fall:
  http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=147236845292187&ref=ts

  (Vi som vill höja kattens status)

  SvaraRadera
 9. Hej Dui och Deco. Tack för berömmet. Vi hoppas flera miljarder människor läser vår insändare och också fattar vad vi menar!

  SvaraRadera
 10. Hej Alice. Tack för berömmet och tack för att du själv skickar insändare. Du måste lova att tala om när och om den kommer in!

  SvaraRadera
 11. Hej Sippo. Klart det inte hade blivit nån insändare publicerad om inte vi talat om vad blogghjälpen skulle skriva. Men vi får inte ge upp! Om tillräckligt många talar om hur man ska hantera katter så kanske åtminstone några dummisar lär sig nåt?

  SvaraRadera
 12. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det var jättbra gjort av DN tycker vi. För varje tvåbening vi kan omvända har vi gjort en vinst!e

  SvaraRadera
 13. Hej Anonym. Vi tycker ingen dumsnut skulle få ta semester. Katter har lika stor rätt till ett bra liv som tvåbeningar!

  SvaraRadera
 14. Hej Nea theCat. Jättebra att din matte tassade in insändare också. Jättebra saker hon tog upp också. Nu är vi på G!

  SvaraRadera
 15. Hej Anne-Sofie. Vi skulle också kunna göra nåt oöverlagt med människor som är dumma mot djur, men det enda vapen vi har är att försöka omvända dem så snabbt det går!

  SvaraRadera
 16. Hej Gustav. Blogghjälpen är med i Facebook, fast hon är inte särskilt aktiv där. Hon ska följa länken ni skickade och berätta för oss!

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...