fredag 30 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.


Idag har vi haft en vilodag. Det var skönt efter de senaste dagarnas hektiska mediabevakning av våra insändare. Men nu har vi kommit på en jättebra idé. Vi ska öppna en insändarfirma här på katthemmet. Trulsa och jag ska vara chefer, men andra katter ska kunna ge bidrag till verksamheten.

Affärsidén är så klart att skriva insändare och skicka in till tidningarna. Enda kravet är att alla insändare ska handla om katter och hur vi ska kunna få det bättre.

Vi har inte döpt firman ännu, men vi tänkte utlysa en tävling bland er som läser vår blogg. Vad tycker du att vi ska heta? Vi har läst att Wiki har tävlingar på sin blogg och att man får priser där. Vi kan ju inte dela ut några priser annat än att den som vinner ska få ett diplom från oss som vi själva gjort.

På måndag 2 augusti kommer vinnaren att utses! Oj vad det ska bli spännande att se om det kommer in några förslag.

18 kommentarer:

  1. Vilken toppenidé! Tänk så mycket pengar ni kommer att tjäna och sedan köpa godis för. Fast vad kan firman heta? *funderar* Hm, jag kommer inte på något bra namn för tillfället. Jag återkommer.

    SvaraRadera
  2. Ni är verkligen företagsamma kissar! Vad många bra idéer som ni jamar om för blogghjälpen. Vi är sååå imponerade! Hmm, firmanamn... *biter fundersamt på klorna* Ni kanske kan kolla med Kattentverket om "Jamaskriet" är ledigt. Om det inte är upptaget, så blir det vårt förslag i tävlingen. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Oj vilka bra ideer ni kommer på! Men katter är ju ytterst kloka djur också... Men vad skall vi komme på för namn? *snurrar på morrhåren* Vi får nog göra som Sippo och återkomma med det. Det var ett jättebra uppslag i aftonbladets pappersupplaga i dag om hemlösa katter och en jättebra intervju med Ewa Edström från stockholms katthem, Uppslaget var på hela 2 sidor! *klappar tassarna* Om man är plus-medlem kan man ladda ner tidningen som pdf och läsa.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Matte har lyckats spara ned endast artiklarna om katterna i dagens aftonblad som pdf, så säg till om ni vill att hon skall maila den till er.

    SvaraRadera
  5. Ni och blogghjälpen är bäst! Vi har ett förslag på namn till er: "Katternas insändarbyrå" Hoppas det blir lite extra gos och godis idag. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Vi tycker idén är genial! Och Stationskatternas förslag på namn var också genialt... vi röstar på det, åtminstone tills vi kommit på något bättre själv! *fnissar*

    Tass från Imma, taleskatt för Klosterkatterna.

    SvaraRadera
  7. PS. Matte vill gärna ha den där pdf:en... mejladressen är, som vanligt, srcarina@telia.com DS.

    Tassen igen!
    Imma.

    SvaraRadera
  8. Mmmm så bra fantasi ni har till vilket firmanamn ni ska ha.
    Vi ska oxå fundera lite på vad ni kan ha för namn på firmanamnet.
    Ni är ju så finurliga.
    Tass.
    Stationskatternas bidrag är jättebra, tycker vi oxå.
    Hoppas ngn kommer med fler bidrag!
    Tassen till er båda
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  9. "Katten", så kreativa katter ni är! Ni är verkligen goda företrädare för oss katter. Vårt förslag till firmanamn är:
    AB Åsiktskatterna.
    Tassen från
    Mozart och Vincent

    SvaraRadera
  10. Hej Sippo. Pengar - godis - det har vi inte tänkt på! Fast det är ju självklart när man tänker efter. Oj vad vi ska gotta oss!

    SvaraRadera
  11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi jamar om nya idéer för blogghjälpen hela tiden. Hon kan knappt hänga med! Jamaskriet låter toppen. Får se om vi får in några andra förslag också. Tassen!

    SvaraRadera
  12. Vilket bra tips. Blogghjälpen råkar vara plusmedlem, det har vi sagt åt henne att vara. Vi ska be att hon läser uppslaget för oss.

    SvaraRadera
  13. Alice, klart vi vill att artiklarna mailas till os: astridakesson@tele2.se.

    SvaraRadera
  14. Hej Dui och Deco. Nu har vi genast ett bra namnförslag till! Nu börjar det bli spännande!

    SvaraRadera
  15. Hej Imma. Vi har redan två jättebra förslag. Du kanske kan komma på ett tredje?

    SvaraRadera
  16. Hej Anonym. Det finns fortfarande tid att skicka in fler namnförslag och vinna tävlingen. Fast de kommer bli svårt att avgöra vilket namn som är bäst...

    SvaraRadera
  17. Hej Mozart och Vincent. Ännu ett bra namnförslag. Vi kommer nog att vara vakna hela natten och fundera på de förslag vi fått in. Och fler kanske kommer?

    SvaraRadera
  18. Har grubblat hela helgen, men inte kommit på något som jag tycker är bättre än Stationskatternas förslag. Ska bli spännande att läsa hur det går med er firma!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...