torsdag 8 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus. Det var många besökare och det var kul. Kanske berodde det på att vi varit i tidningen? Ja, inte just vi, men katthemmet.

Vi håller lite låg profil just nu. Blogghjälpen säger att vi inte ska göra det, men när det är så här varmt så är det svårt att vara på hugget.

På första sidan av Länstidningen står det som rubrik SOMMARKATTEN BLIR OFTA HEMLÖS och så är det en bild på en av våra kompisar. Vi tycker det är hemskt att läsa. Vi vet att många katter är hemlösa redan nu, och ännu fler kommer det säkert att bli i höst. Vad ska vi göra för att hjälpa alla våra kompisar?

Tyvärr får inte alla plats på katthemmet. Det måste öppnas många, många fler privata hem för våra kompisar. Vi måste alla hjälpas åt att bearbeta de som ännu inte förstått hur mysigt det är att ha katt. Hur man nu kan missa det?
Ni som känner nån, som känner nån (o s v) som borde kunna ta hand om en katt – bearbeta den eller de personerna så de förstår att det ska gå till ett katthem och ta hand om oss och våra kompisar!

6 kommentarer:

 1. Håller tassarna för att flera kompisar ochni också får sina egna hemma nu efter öppet hus.Vi lovar att göra vårt bästa för försöka få fler att förstå hur mysigt det är med katt och att det är på katthemmet deras katt finns. Nosbuff från oss och örongos från matte

  SvaraRadera
 2. Ni gör alldeles rätt i att hålla låg profil nu i värmen!
  Hoppas artikeln i tidningen gör så att fler tvåbeningar hittar till katthemmet och att många katter får nya hem!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Så roligt att det var många besökare på öppet hus! Ofta är det ju så, när man läser om något i tidningen, att en idé börjar spira. Så vi håller våra tassar för att det kommer in lite intresseanmälningar för er och era kompisar. *håller hårt* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vi håller också låg profil i värmen. Det är för varmt för att göra annat. Varje gång vi hör ordet sommarkatt, så ryser vi. Det är förjamat hemskt att så många är hemlösa. *sniff*

  SvaraRadera
 5. Nu har vi läst artikeln om Södertälje katthem i tidningen som Alice's matte mejlade oss - mjau, mjau så roligt det var! Jenny och Majsan fyllde i sådant som journalisten inte skrivit om, så nu vet vi allt om hur det är hos er. Lycka till med godis-pengarna! Matte blev så glad när hon läste om dem...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...