måndag 19 juli 2010

Katterna Pella och Trulsa låter sin kompis Gullan berätta



Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här en kort stund. Hon gjorde inte så mycket nytta egentligen, men hann ändå med det viktigaste: hon gav oss godis! Alla katter på katthemmet fick smaka lite av allt godis vi fått på sistone. Blogghjälpen har blivit jättepoppis när hon visar sig på katthemmet. Alla kissar klappar tassarna när de ser henne och tror att det ska bli godis. Och så blir det godis!

Men idag berättade också blogghjälpen om en av de tidigare bloggkatterna, Gullan. Ni som följt bloggen länge, kanske minns att Gullan hade det väldigt besvärligt både när hon kom till katthemmet och när hon flyttade till sitt nya hem.

Hon var så rädd när hon kom hit att det slog upp ett stort köttsår på halsen. Det var stressen över att byta miljö som orsakade såret. Hon var också väldigt skygg, men efter ett tag blev hon lugnare och såret läkte. Då fick hon ett eget hem. Men när hon flyttade dit blev hon så stressad så köttsåret på halsen kom tillbaka. Hon låg länge under en säng i nya hemmet och vågade inte komma fram.

Gullan hade verkligen tur, för hennes familj förstod att här var en katt som behövde tid på sig. Mycket tid. Och de gav henne det. Idag går hon ut och in genom kattluckan och ni kan se på de nytagna bilderna att hon verkligen trivs med livet.

Tänk om alla katter fick ett sånt hem!

12 kommentarer:

  1. Först och främst så måste vi klappa tassarna vi med, åt blogghjälpens godisutdelning. *klappar ivrigt* Så blir vi jätteglada över att Gullan fick en sån snäll familj som förstod henne, så hon fick den tid hon behövde. All heder åt Gullans familj! *svanshonnör*

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Sippo - svanshonnör till Gullans familj! Hoppas ni också får ett så bra hem snart!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Så bra människor skulle man önska att alla katter fick ta hand om!

    SvaraRadera
  4. Håller tassarna med alla kattnätvänner här, mjau
    alla katter borde ha samma önskan om att få ett tryggt hem och inte flytta från familj till familj´, flytta åter till familj och till nästa, det är inte tryggt alls.
    Heder till den familj där Gullan nu trivs hos!

    Nosbuff

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Vilka toppenmänniskor Gullan har adopterat! Kloka, som förstår att en del katter behöver mer tid på sig. Blogghjälpen är poppis hos katterna nu, förstår vi. Men säkert inte bara för godisets skull. Vi har förstått att hon är en mästare på att gosa med er också! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Härligt med godiset! Njut! Vi blir så glada när vi läser om Gullan.Skönt att läsa om sådana mattar! Nu ska ni se att era människor kommer snart. Vi håller tassarna för er och alla de andra katterna på katthemmet. Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Hej Sippo. Klart att vi tycker det är jättebra att vi får godis. Sen är vi glada för att Gullan fått en sån toppenfamilj också. Hoppas vi också får det snart.

    SvaraRadera
  8. Hej Alice. Alla snälla mattar och hussar bör det göras svanshonnör för, tycker vi.

    SvaraRadera
  9. Hej Gustav. Visst skulle man önska att många fler människor blev omhändertagna av oss katter! Om tvåbeningarna vore lika smarta som vi skulle de inse det.

    SvaraRadera
  10. Hej Anonym. Visst är det för bedrövligt att vi måste flytta från familj till familj. Vi borde få en bra familj på en gång, och få stanna där!

    SvaraRadera
  11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jo, visst blir det en del gos med blogghjälpen också, men inte alls så mycket som vi önskar!

    SvaraRadera
  12. Hej Dui och Deco. Det är jättesnällt av er att hålla tassarna för oss. Vi hoppas jättemycket att våra människor kommer snart. Vi längtar så efter ett eget hem.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...