söndag 4 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu ska vi snart fortsätta berätta, men vi måste lugna blogghjälpen lite först. Hon är jätteupprörd och arg. Det var nämligen så att när hon var på katthemmet ringde det en person och sa att vi skulle ta hand om hans katt för han skulle resa bort. I kväll!

Här håller man på att gå på knäna för att hjälpa katter, och så ringer en person som hotar att släppa ut katten i skogen om han inte får hjälp att ta hand om katten samma dag! Lösningen är ju busenkel tycker blogghjälpen: man låter bli att åka om man inte har ordnat det för sin katt. Nu vet vi inte vad som händer med katten, för katthemmet kan inte ta emot en enda katt till. Det går bara inte.

Såjam, nu tror vi att blogghjälpen fått avreagera sig lite så hon kan hjälpa oss att fortsätta vår berättelse.

Idag var husse här på öppet hus igen. Han var så ledsen för att ingen tagit hand om oss. Men vi berättade att vi har många kompisar som suttit längre än vi som ingen heller tagit hand om. Sånt är läget. Om ni som läser det här känner nån som kan och vill ta hand om katter, säg till dem att komma till oss. Eller till nåt annat katthem om det ligger närmare. Vi är många som behöver ett bra hem.

Mer i morgon.

12 kommentarer:

  1. Vi förstår blogghjälpen fullständigt. Kunde ni bett om adressen och sedan skickat dit nån myndighet? Såna där %&"¤#% ska inte ha djur. Oj, nu blev visst husse upprörd också.
    Att er husse var ledsen över att ingen adopterat er än, visar ju bara vilken fankattisk person han är. Heja husse! *knuten tass*

    SvaraRadera
  2. Hur dum får man vara undrar vi? Klart man ska ta hand om sin katt i första hand.Bra att husse månar om er, nu håller vi tassarna för att ni får ett nytt hemma snart. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Just nu är det ju semestertider här i vårt vackra land och många är ute på resor kors och tvärs, men framåt augusti när det börjar bli dags för skola igen så kommer ju folk hem och då - håller alla tummar och tår - så hoppas vi att det är många som vill ta hand om en liten misse. Hoppas att det inte är några som tar hand om en liten kattunge nu när de är på sommarstället - som leksak till barnen... - (hu!). Då blir det fler som har det svårt och besvärligt när hösten kommer!!! Tänk om det kunde gå att få igenom detta viktiga budskap till ALLA: TA INTE HAND OM EN KATT SOM DU INTE TÄNKER BEHÅLLA FÖR RESTEN AV KATTENS LIV! - men det måste nog mycket mer till innan det kan bli så!

    Gammelmatte Gitte på mattes dator i Otterbäcken

    SvaraRadera
  4. Vilka knasiga människor det finns! Det händer ju att mattar och hussar reser bort, men då SKA det vara ordnat för katten. Kattpensionat eller kattvakt. Vad rar husse ni har som hälsar på er. Vi håller tassarna allt vi kan för att era nya människor snart dyker upp. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Ja tänk vad orättvist det är, en del har katter som de inte vill ta hand om och en del vill inget hellre än ta hand om sina katter men kan inte.
    Mitt hjärta blöder för er husse som så gärna vill men inte kan.
    Matte har flera vänner som också mer än gärna vill ta hand om en eller flera katter men som tyvärr har familjemedlemmar som är allergiska.

    Men vi håller alla tummar och tassar för att ni skall få nytt hem snart, och även era kattkompisar på katthemmet!

    SvaraRadera
  6. MEN FY vilka *människor* det finns som inte tänker på katten i första hand,
    OM det är så att dom ska bort eller så.
    KAN MAN INTE ta hand om katten i fråga,
    Då ska man INTE ha ngn katt överhuvud taget.
    *hytter med tassen*
    Husse verkar snäll och omtänksam att ni ska få ett bra och tryggt hem framöver.
    Snällt av honom att han hälsar på er och tänker på er.

    Tassen till er båda
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    + matte är med på ett hörn hon oxå
    *FNISS*
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  7. Hej Sippo. Det är så sant som det är jamat att såna människor som inte tar hand om sina djur inte ska ha några. Bra att husse också blir upprörd. Tyvärr är det inte mycket nån myndighet kan göra innan brottet är begånget. Dessutom har brott mot djur inte hög prioritet, tyvärr.

    SvaraRadera
  8. Hej Dui och Deco. Det verkar inte finnas några gränser för hur dum man får vara, särskilt inte mot djur. Annat är det med vår förra husse!

    SvaraRadera
  9. Hej Gammelmatte i Otterbäcken. Vi får verkligen hålla tummar, tassar, tår och klor för att det ska finnas gott om människor som vill och kan ta hand om katter i höst. Varenda matte och husse behövs!

    SvaraRadera
  10. Hej Findus, ISak och Rasmus. Ja, det finns en hel del knasbollar. De verkar aldrig ha hört talas om kattpensionat.

    SvaraRadera
  11. Hej Alice. Orättvist är ordet. Synd att dina kompisar är allergiska också. Fast, om du fortsätter leta kanske det dyker upp nån som inte är det och som kan ta hand om oss?

    SvaraRadera
  12. Hej Anonym. En del verkar inte kunna tänka alls. Hur kan man njuta av en semester om man vet att ens katt inte har det bra? Det förstår inte vi.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...