söndag 25 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu har blogghjälpen masat sig hem igen. Vad hon nu skulle borta att göra?

Om nån tror att vi legat på latsidan när hon haft semester, så tror den fel. Våra knivskarpa hjärnor har jobbat för högtryck och en av de saker vi kommit fram till är den här, mycket beroende på det Wiki och Sippo skrivit på sina bloggar (blogghjälpen är inte så duktig på att lägga in länkar, så ni får leta upp dem själva) men det handlar i alla fall om katters rättigheter.

Vi tycker att ALLA bloggkatter ska bombardera sina lokala tidningar med insändare om katters rättigheter. Ni är alla duktiga på att skriva så det är inte alls svårt. På insändarsidorna brukar det alltid stå vilken mailadress man ska skriva till. Om tillräckligt många skickar insändare till sin tidning så måste ju även politiker vakna och ställa sig på vår sida och kämpa för oss!

I Schweiz har det nyligen bildats ett parti som ska ta tillvara husdjurs rättigheter. Det är på tiden att nåt, eller helst alla, partier i Sverige också tar oss på allvar! Det är vi värda! *tassen*.


8 kommentarer:

  1. Hm, tänk om man kunde skriva en mall som alla kattvänner kan kopiera och skicka till alla sina tidningar. Om det kommer tillräckligt många mail om samma sak, så kanske det väcker uppmärksamhet och det behöver vi verkligen. En kanonbra idé. *tass*

    SvaraRadera
  2. Oj vilken bra ide med insändare och vilken kattfantastisk ide från Sippo om en mall!
    Vad skönt att blogghjälpen har masat sig hem igen så allt kan bli som vanligt. Här har matte också kommit hem efter att ha varit borta i 2 dagar, så nu är det mycket gos att ta igen.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Jättebra idé! Skickar vi alla samma insändare och kan få det publicerat är det ju toppen! Ni är så smarta. Tillsammans kan vi!
    Skönt att blogghjälpen är tillbaka, vi har saknat er! Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Det vimlar av kloka katter och ideér! Sippo, Wikki och så Pelle och Trulsa. Insändare var ju jättesmart uttänkt. Härligt att ni är tillbaka på bloggen igen. Att blogghjälpen är tillbaka kanske betyder lite godis också? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Vi får se hur många som nappar på förslaget. Det är ju inte så svårt att trycka på några tangenter på datorn. Det är betydligt svårare att ta hand om alla de katter som är övergivna och som kommer att överges.

    SvaraRadera
  6. Hej Alice. Kan du begripa varför de ska resa bort? Vi finns ju HÄR.

    SvaraRadera
  7. Hej Dui och Deco. Hoppas nu bara att många ställer upp och skickar detta till en massa tidningar. Vi SKA bli accepterade för de fina varelser vi är.

    SvaraRadera
  8. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst vimlar det av smarta katter! Tyvärr är inte blogghjälpen lika smart, för hon har inte "hunnit" (som hon säger) komma hit idag. Men hon ska visst komma i morgon.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...