torsdag 29 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa är på hugget


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu är vi på hugget, må ni tro. Vi fick blodad tass, eller vad det heter, igår när vi fick in en insändare i DN, så viskickade en till Sörmland Nyheter också. Och de var jättesnälla och tog in vår insändare.

När blogghjälpen äntligen kom till katthemmet idag så fick vi godis igen. Det tog lite tid, för hon fick ta en omväg på grund av översvämning på väg till katthemmet. Skönt att man slapp vara ute i det ovädret.

Vi fick ingen intresseanmälan idag, men det var ganska många besökare och om det fortsätter så kanske våra människor kommer snart också.

Nu ska vi klura på nästa insändare. Det gäller att jama medan järnet är varmt, tycker vi.

10 kommentarer:

 1. *stampar tassarna och busvisslar* Oj vilka kändisar ni är nu. Tänk att ni fick insändarna i tidningen. *imponerad* Jag tror jag ska be husse kopiera er text och skicka den till lokalblaskan.

  SvaraRadera
 2. Oj vad duktiga ni är! Matte har inte sett att hennes insändare har kommit in än, men vi håller tassarna. Jättebra Sippo om din husse också kan skicka in till er tidning!
  Jag satt och tittade på allt det blöta som kom idag och tänkte precis som er, vilken tur att man slapp vara ute. Men jag tycker synd om de som är tvungna, tänk vad blöta i pälsen de skall vara nu. *darr på morrhåren*

  SvaraRadera
 3. Jättebra missevänner
  att ni har fått in fler inlägg i en annan tidnig om kattens status, *Klappar tassarna*
  Här regnar det oxå, *Suck* att inte kunna vara ute, utan att bli blöt i pälsen : (

  Tassetass på er missevänner
  hoppas det kommer ngn bra tvåbening/ar som vill ha er oxå
  Håller tassarna för det, *Mjau*

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Ni är ju fankattiskt duktiga på att tassa iväg insändare! Roligt att ni hade många besökare på katthemmet. Vi håller tassarna för att era och era kompisars människor snart kommer! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Heja Blogghjälpen! Bra jobbat jamar vi "imponerade" . Ni ska se att era människor kommer alldeles snart. Vi håller alla tassar vi har.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Hej Sippo. Kul med beröm, vi blir nästan generade - fast stolta! Om du, eller nån annan vill skicka insändaren till era egna tidningar så kan ni kopiera texten här:
  För några år sedan kunde vi läsa om ett stort antal vanskötta hundar som levde i sin egen avföring, inte fick tillräckligt med mat, var sjuka och undernärda. Både tidningar och TV var snabbt på plats och man fick se när hundarna forslades till Hundstallet och sedan fick egna, bra hem. Det var en riktig solskenshistoria.
  För några veckor sedan kunde vi läsa om en kvinna som hade 191 katter som levde under i stort sett samma förhållanden. Vad händer då? Jo, Länsstyrelsen rycker ut, skjuter 173 av katterna. De överlevande 18 lämnas till ett djurhem. Vi undrar om detta var nödvändigt och riktigt. Vi menar att detta speglar den status katter har i vårt samhälle.
  Vi är många som arbetar för att på olika sätt höja katters status till den nivå de är värda. Vi saknar det politiska parti som talar för oss. Nu är det snart val. Vilket parti vill ha våra röster?
  En av Sveriges kattbloggare.

  Vi måste göra allt vi kan för att katter ska få det bra!

  SvaraRadera
 7. Hej Alice. Vi håller tassarna för att er mattes insändare kommer in i tidningen. Sen måste vi hjälpas åt att hitta på fler insändare. Snart börjar "höstsäsongen" och den är inte rolig för hemlösa katter.

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym. Vi hoppas också att våra människor kommer snart. Nu bör ju tvåbeningarna snart ha slutat sina semestrar och då borde de ha hur mycket tid som helst att skaffa katt!

  SvaraRadera
 9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi jobbar för högtryck här inne på katthemmet. Vi ska nog klura ut flera insändare må ni tro.

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Jag tror att vi ska öppna en firma här på katthemmet som jobbar med insändare. Vad tror ni om det?

  SvaraRadera

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem. Här på katthemmet är det visst ögon som gäller nu. Lilla F har ju opererat bort sitt öga och det ha...