torsdag 13 augusti 2009

Katen Röde Orm berättar nåt spännande


Hej, det är Röde Orm på Södertälje Katthem.
Nu måste jag berätta nåt kul för er. Min nya husse skulle inte få semester förrän om flera veckor var det sagt. Men nu kommer han att få semester redan nu, och vet ni vad min husse gjorde först av allt? Jo, han ringde till katthemmet och sa att han skulle hämta mig bums. Så jag har redan flyttat till mitt nya hem.

Det är så klart mycket att göra här. Det har ju inte funnits nån katt här tidigare och som ni förstår är det en del jag måste lära min husse. Som att man ska klappas minst en gång i halvtimmen, att man ska extra god mat när man är hungrig, att man måste se ut lämpliga sovplatser till mig o s v. Men jag kommer att trivas här. Min husse är jättesnäll och jag kommer att hjälpa honom med allt jag kan.

Ni har tidigare förstått att jag, skadad som jag var, fick komma till katthemmet eftersom flera hade sett hur jag led. En människa var ute och letade efter mig flera gånger och andra, som jag känner igen från katthemmet, var också ute och letade. Så småningom hittade de mig och jag fick komma in på katthemmet och få mat och hjälp med mitt skadade ben. Det var jobbigt, men idag mår jag mycket bättre tack vare alla snälla människor.

I morgon kommer nog en annan katt att ta över bloggen. Ni får läsa om det själva.

Röde Orm

9 kommentarer:

 1. Vilken tur du har Röde Orm. Skönt att du fik hem snabbt men lite tråkigt för oss bloggläsare att inte få lära känna dig mer men det är ändå som sagt underbart att du fick ett hem!

  SvaraRadera
 2. Hej Mari. Ja, äntligen har jag haft lite tur i mitt lilla liv. Ni kanske inte får veta så mycket mer om mig, men det finns mycket att veta om andra katter. Fortsätt läsa bloggen så får ni nog se. Röde Orm

  SvaraRadera
 3. GRATTIS!

  Tack för din historia Röde Orm. Riktigt roligt att du fått en egen husse och så snart också.

  Lycka till i livet med att uppfostra din husse. Det kan ta sin tid, de är lite tröga i starten men de fattar så småningom.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym. Det gick verkligen undan att få en snäll husse. Och det ska nog gå bra med uppfostran, jag är en mycket optimistisk katt. Nu får ni följa min kompis på katthemmet och hjälpa henne att få ett bra hem också. Röde Orm

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul att du fick åka redan nu och behöva sitta på katthemmet i flera veckor till ;)

  Är så roligt för dig! Lycka till!
  Ska bli spännande och se vem som blir nästa blogg katt ;)

  tasskram

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym. Ja, det var skönt att inte behöva sitta på katthemmet längre, även om vi har det bra där också. Men det är ju alltid roligare att vara i sitt eget hem. Nu får ni lova att stödja Kia också, så hon får ett bra hem snart. Röde Orm

  SvaraRadera
 7. Hej Röde Orm!

  Hoppas att du lyckas tämja din husse.
  Med rätt metod brukar man kunna få dem att göra allt för oss katter!

  Lycka till!

  Från dina tidigare kattkompisar Svea (Lilla My) och Siden (Gosan)

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym. Jag ska nog lyckad tämja honom. Han verkade fatta redan när han hämtade mig vem det var som skulle bestämma i vårt hem. Det blir nog inga problem. Hälsa Lilla My och Gosan. Vi kanske hörs framöver. Nu ska husse klappa mig på ryggen så jag måste sluta blogga. Röde Orm (fast fr o m nu heter jag Bosse).

  SvaraRadera
 9. om du är samma katt så hade du en ägare? fick du inte komma hem?

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...