En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 17 juli 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Idag har det varit lite svalare här på katthemmet. Det var bra. Fast det är långt från kallt ändå. Vi skulle vilja ha det ännu svalare, men de som äger huset vi bor i tycker vi ska betala allt själva och eftersom vi inte har så mycket pengar kan det vara svårt att göra allt som skulle behövas.

Fast igår var det en av tjejerna här som kom med ett förslag som verkar jättebra och som dessutom inte verkar kosta så mycket pengar. Nu ska man undersöka om det går att genomföra för då kanske det skulle kunna gå att få lite svalare hos oss. Vi får hålla tassarna för det.

Vi tycker det skulle finnas knappar på alla katthem som man kunde trycka på och så blev det lagom temperatur direkt. Vi jobbar på att uppfinna såna knappar. Sen skulle det finnas andra knappar som gjorde att det serverades mat när vi var hungriga. Och SEN, skulle det finnas STORA knappar och när man tryckte på dem skulle det komma människor som inte ville nåt hellre än att ta hand om oss. Fast, då skulle vi ju egentligen inte behöva de två första knapparna. Vi jobbar vidare med det här.

10 kommentarer:

 1. Ja kära ni alla kissekatter. Det vore ju jättebra om det gick att ordna till så bra! Allrahelst att det kom massor av jättesnälla människor som tog hand om alla katter så de allesammans fick ordentliga hem! - och dessutom såg till att det inte föddes så många oönskade kattungar. Det borde vara lag på att alla katter som inte ska användas i avel blev kastrerade för då skulle det till slut bli så att alla katter som föddes var önskade.
  Jag tycker att ni verkas så kluriga, så ni kan säkert tillsammans med blogghjälpen komma på något sätt så att det blir bra för ALLA kissekatter i världen!
  nospussar från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
 2. Vilken jättebra idé med knapparna. Ni måste meddela hur det fungerar. Tänk så lyxigt vi skulle ha det. *spinner*

  SvaraRadera
 3. Vi får hoppas att det blir lite svalare snart. God idé med knapparna! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Finurliga människor som kommer med smarta, kattvänliga idéer tycker vi om. Att få det svalare låter som en ovanligt bra plan, så vi hoppas att tjejens förslag fungerar!

  Något annat som vi gillar, är era kluriga uppfinningar. Den där ta hand om katt-knappen skulle verkligen behövas! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Tänk om det fanns fler snälla människor som vill ha katt än vad det fanns katter, då skulle ni kunna få välja själva och människorna skulle få stå på väntelista, det hade varit bra! Då kanske statusen på katter hade blivit högre också som den borde vara, för alla vet ju att vi katter är guld värda... *ler*

  SvaraRadera
 6. Hej Gammelmatte Gitte. Visst vore det bra om det inte föddes så många oönskade katter. Vi har rätt att var välkomna och önskade. En sån där lag som du föreslår tror vi också skulle vara bra. Vi jobbar på för att det ska bli så bra som möjligt för alla kissar!

  SvaraRadera
 7. Hej Sippo. Vi har jobbat hela dagen med våra knappar. Det är inte så lätt må du tro, men det är klart vi meddelar när vi är klara.

  SvaraRadera
 8. Hej Dui och Deco. Det har redan blivit lite svalare på katthemmet. Bra att ni uppskattar vår knappidé.

  SvaraRadera
 9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det finns många finurliga människor här må du tro. Vi jobbar vidare med våra knappar. Det ska nog gå att få dem att fungera.

  SvaraRadera
 10. Hej Alice. Det vore jättebra om det fanns flera som ville ha katter än det fanns katter. Vi skulle vilja se en jättelång väntelista! Oj, vad bra det skulle vara.

  SvaraRadera