lördag 27 april 2024

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem.

Jag hade just legat och tänkt på viktiga saker när jag klev ut ur buren och blev blixtrad av blogghjälpen. Nog är det väl märkligt att man aldrig kan vara säker på att inte hamna på bild?

Nåjam, jag har egentligen inte så mycket att berätta idag, utan att jag får medicin som ska göra att jag blir alldeles frisk. Vi hoppas att den hjälper. 

Sen vet ni väl att vi är medlemmar i nåt som heter SVEKATT, Svenska Kattskyddsförbundet. De gör mycket nytta. De har bland annat sett till att det finns en lag som heter Lex Maja som betyder att personal inom hemtjänsten kan (och bör) slå larm om ett djur far illa. Tidigare fick de inte det utan risk att bli avskedade. De gör mycket annat bra för oss katter också.

Nu behöver de hjälp med folk till både styrelse och en revisor. Som vanligt är det svårt att hitta kompetent folk till ideella uppdrag, men känner ni nån som skulle passa (du själv till exempel) så skriv gärna det i kommentarerna så tar blogghjälpen kontakt.

4 kommentarer:

  1. Ja, det är ju helt självklart att hemtjänsten bör (=måste) slå larm om ett djur behöver hjälp. Konstigt att det inte var lag på det innan. Inga, absolut, inga djur ska lämnas ensamma utan tillsyn.
    Vad bra att du påminner om att det behövs hjälp både här och där med bra folk i styrelser och annat.
    Hoppas medicinen fungerar och att du blir bra. Glöm inte att hålla oss underrättade om hur det går med dig. Vi är oroliga, ska du veta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, man kan tycka att det är självklart att man ska få slå larm när ett djur far illa, men så var det inte förut. Då kunde man bli avskedad. Nu är det ändrat, tack vare Lex Maja.

      Radera
  2. Vi håller verkligen med om allt Anonym skriver!

    Det är ju inte så konstigt att blogghjälpen vill ta bilder på dig som är så fin! Dock borde det belönas med godis naturligtvis!
    Vi håller allt vi har för att medicinen du fått hjälper nu!
    SVEKATT gör väldigt mycket gott! Husse bor för långt bort för att kunna erbjuda sig men att vara stödmedlem i SVEKATT är däremot en självklarhet!
    Hoppas det finns kattvänner på närmre håll (för det är väl i Stockholm SVEKATT håller till?) som kan ta något av de viktiga uppdragen!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, SVEKATT har oftast digitala möten eftersom det ska finnas medlemmar i hela landet. Tyvärr tvekar människor ändå, trots att de förstår hur viktigt arbetet inom SVEKATT är och har varit.

      Radera

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

En katt på Södertälje Katthem behöver ett eget hem: Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar : Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem....