måndag 4 juli 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Om ni tittar på dagens bild så kanske ni hajar vad som hänt! Ser ni att jag fick med mig Crunch och sticks också?

Det har varit en hektisk tid sedan jag fick reda på igår att jag skulle flytta till mamma. Igår morse fick jag ju reda på att jag skulle flytta. Det var ju lite läskigt, även om det var kul. Jag visste ju inget om mitt nya hem annat än att mamma redan bodde där.

Nåjam, det var så klart bara att börja planera för flytten. Först och främst måste jag ju tänka efter vad jag skulle ha med mig och hur jag skulle packa. Sen, och det var väldigt viktigt, måste jag instruera min efterträdare. Det är komplicerat att vara bloggkatt och det är mycket man ska lära sig, så det har tagit ganska mycket tid. Men det har gått bra.

Så idag mitt på dagen kom blogghjälpen. Hon kom in och kramade om mig och sa att jag snart skulle få åka till mitt eget hem. Eftersom nya matte hade ganska mycket att göra så skulle jag få åka med blogghjälpen i hennes brummis dit.

Så gick hon ut ur buren och ordnade med lite papper och annat. Under tiden kom en annan tjej in, som jag också tycker jättemycket om och satte in mig i buren. Sen bars jag ut till blogghjälpens brummis.
Jag talade förstås om att jag inte alls tycker om att åka brummis, men blogghjälpen sa att vi ska ju åka långt, över 5 mil, så då måste vi åka brummis. Åkej, sa jag. Fast jag talade om hela vägen vad jag tyckte om att åka brummis!

När vi kom fram bars jag in i mitt nya hem. Matte gick och hämtade mamma, som var på övervåningen. Där får inte jag vara ännu, för det kan bli för mycket för mig på en gång. Jag får vara i köket och ett rum till i början. Mamma verkade lite förvånad över att se mig och jag tyckte mamma luktade annorlunda. Så jag gick och la mig under en soffa i köket. Fast efter en stund blev jag lite nyfiken och gick fram och tittade på allt som fanns! Oj, vad stort allt var jämfört med buren på katthemmet.

Nu ska jag inte berätta mer om mitt nya hem idag. Men jag ska berätta lite längre fram. För en bra sak med min nya matte är att blogghjälpen och hon känner varandra, så jag kommer att rapportera lite till blogghjälpen även i framtiden.

Men nu måste jag få tacka alla mina bloggvänner som stöttat mig hela tiden. Ni har var fantastiska som inte har tröttnat på mig utan uppmuntrat mig att kämpa vidare. Nu har det givit resultat!

Tyvärr har det här inneburit att jag inte hunnit skicka auktionspaketen till vinnarna ännu, men jag hoppas ni har överseende. Blogghjälpen har lovat ordna med det i morgon.

Nu ska jag fortsätta undersöka mitt nya hem. Tass på er alla!

36 kommentarer:

 1. Vad fort det gick!Tänk att du redan är hos mamma och matte! Tycker du var modig som kom fram från soffan efter så kort stund!Fortsätt att vara modig så ska du se att det blir jättebra! Vi saknar dig redan men ser fram emot rapporterna från Blogghjälpen.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Oj, tänk att du redan är i ditt nya hem!

  Så glad att jag gråter glädjetårar för dig Lilja.

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Lycka till lillkissen! Och vilken tur att blogghjälpen kommer att fortsätta att hålla oss uppdaterade om vad som händer dig! Vi tror att du så småningom kommer att trivas alldeles utmärkt hos din egen (nåjam, du och mamma får ju dela på henne) människa.

  Vi kommer att sakna dig och den som kommer att sakna dig mest är nog Blogghjälpen! Du har uppfostrat henne väl - hon är stark som orkar med att vara blogghjälp!!!

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Kul att du fick träffa mamma igen. Jag ser framför mig hur ni tillsammans tassar runt i ert nya hem och markerar era ägodelar. *sniff*

  SvaraRadera
 5. Det gick ju snabbt med flytten !!!
  Så du gillade inte att åka bil du Lilja ?
  Jag älskar att åka bil !!!
  Igår åkte jag drygt 30 mil :)
  Jag och matte är sååå glada för din skull :)
  Kuligt att vi även i fortsättningen kommer att få lite rapporter frpn dig i ditt nya hem.
  Så vi inte kommer att sakna ihjäl oss efter dig :)

  SvaraRadera
 6. Oj vilken dag du har haft Lilja! Åka brummis, komma till ditt nya hem och att få träffa mamma. Du har verkligen haft tassarna fulla! Tänk att du vågade dig fram från soffan så fort. *imponerad* För mig tog det flera dagar innan jag vågade mig fram när jag flyttade hit. Men det måste ha varit jätteskönt att dels ha mamma där och dels ha blogghjälpen med dig.
  Vi ser fram emot framtida rapporter om hur det går! Vi är så glada för din skull!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Lycka till Lilja! Du ska se att allt blir bra nu... och du har ju mamma också att ty dig till i början, även om hon luktar lite annorlunda ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Kära Lilja, vi önskar dig verkligen allt gott i ditt nya hem! Din mamma kommer att hjälpa dig komma i ordning, skall du se... och vi fortsätter att tänka på dig, även om du inte bloggar mer. Ha det så tusengott! Och tack för den här tiden - det har varit roligt att lära känna dig!

  Tass från Imma, taleskatt för klosterkatterna.

  SvaraRadera
 9. Härliga nyheter alltså! Så om jag får tag på crunchies under sommaren (lovar inget, men ska försöka). Å skickar dem till Södertälje katthem så kan det hända att det kommer en burk eller två hem till nya hemmet också?

  SvaraRadera
 10. Tänk att du redan fått ett nytt hem! Jag ser för mig hur du tassar omkring där och nosar på allting. Säkert får du något extra gott att äta idag. Vad konstigt men härligt det ska kännas att ha det så stort!
  Det har varit jätteroligt att lära känna dig, men nu har ju det allra bästa hänt. Lycka till med ditt nya liv!

  SvaraRadera
 11. Kära Lilja, vi vill verkligen önska dig Lycka till i ditt nya hem och hos din matte och din mamma, Tass tass.
  Vi blev jättejamars *Glada när vi läste inne hos Sippo, att du redan har flyttat.
  Det har varit riktigt roligt att fått lära känna dig Lilja, mjau

  Hoppas du kommer med rapporter framöver, så vi får höra hur det går för dig på ditt nya ställe.

  Många tassekramr till dig, Lilja.
  ÄNTLIGEN har du fått eget hem!

  Tasskram
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 12. Redan installerad, tänk, när det väl händer, så kommer allt på en gång! Hoppas att du snart finner dig till rätta, för visst blir det en omställning för dig. Nya rutiner, ny matte. Men, och detta är viktigt - också ett nytt HEM. Som din mamma också bor i!
  Vi önskar dig lycka till Lilja, även om det är med en tår i ögat, för vi kommer att sakna dig. Men så är de när man fäster sig vid någon. Vilken lycka det är att kunna göra det, att bry sig om och att ha någon som bryr sig om.
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 13. Lycka till i nya hemmet söta Lilja! Det kommer säkert att gå jättebra. Tufft av dig att visa framtassarna och våga komma fram så snart.
  Ser fram emot att läsa dina rapporter från nya hemmet snart.
  NosBuffar!

  SvaraRadera
 14. Här gick det undan, men självklart vill man inspektera nya hemmet och egna människan så snart som möjligt. Vi är så glada för din skull. Lycka till, Lilja! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. Kungsörsligan5 juli 2011 kl. 10:45

  Lycka till i ditt nya hem. Förstår att du var lite nyfiken till slut det brukar man vara..

  SvaraRadera
 16. Dui ooch Deco, visst gick det fort. Fast idag har jag tagit det lite lugnt i mitt nya hem.

  SvaraRadera
 17. Nea, så länge det är glädjetårar gör det inget att du gråter.

  SvaraRadera
 18. Maurice och Kajsa, det är ganska svårt att uppfostra en blogghjälp. Men jag har ju haft gott om tid, så det har gått bra tycker jag.

  SvaraRadera
 19. Sippo, jag låter mamma gå runt ganska mycket själv först. Jag vill gärna ta saker och ting i min egen takt.

  SvaraRadera
 20. Max och Måns, tänk att det blev min tur till sist.

  SvaraRadera
 21. Kjelle Bus, blogghjälpen har sagt flera gånger att när rätt människa kommer kan det gå väldigt fort. Och det gjorde det också!

  SvaraRadera
 22. Alice, fast idag har jag mest legat under soffan. Tycker att jag vill spana in lite grejer innan jag undersöker på nära håll.

  SvaraRadera
 23. Hjulia Huller om Buller, blogghjälpen sa att jag också kommer att lukta annorlunda snart. Fast det undrar jag.

  SvaraRadera
 24. Imma och Klosterkatterna, tack till er alla som följt och stöttat mig under hela min bloggperiod. Nu börjar resten av mitt liv. Det ska bli spännande att se vad det för med sig.

  SvaraRadera
 25. Karlavagnen, har redan talat med blogghjälpen om detta och hon har lovat att se till att jag får också, om det kommer till katthemmet.

  SvaraRadera
 26. Gustav, ja, nu har det bästa hänt. Fast jag kan inte riktigt njuta av det ännu, för allt är så nytt.

  SvaraRadera
 27. M, C, T, S, vi ska nog berätta så småningom hur det går. Men först måste jag bo in mig och det tar nog ett tag.

  SvaraRadera
 28. Gunilla och Frasse, jag kommer sakna er alla också, men jag visste ju att det skulle bli så här en dag. Jag visste bara inte när.

  SvaraRadera
 29. Kolfart, jag har inte varit framme så mycket idag. Bara tassat till lådan några gånger. Annars har jag mest spanat från under soffan. Men snart ska jag titta på flera rum.

  SvaraRadera
 30. Findus, Isak och Rasmus, blogghjälpen tyckte också jag var duktig, för hon förstår att det är jättesvårt för mig som kom som liten till katthemmet efter att ha haft ett dåligt he. Sen har jag bott på katthemmet över ett år och nu ska jag få ett nytt hem. Det är mycket som händer i ett litet kattliv.

  SvaraRadera
 31. Kungsörsligan, jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska vara mest nyfiken eller skraj ännu. Tror det blir nåt mitt emellan ett tag till.

  SvaraRadera
 32. Nova och jag önskar dig innerligt lycka till, Lilja! SuperTassKramar Wikki

  SvaraRadera
 33. Liljagumman... lycka till i nya hemmet med din mamma och en alldeles egen matte...
  *lyckotår*

  Malin

  SvaraRadera
 34. Malin, tack. Jag hoppas allt blir bra, men deet tror jag. Jag behöver bara lite tid på mig att se hur det fungerar i mitt nya hem.

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...