måndag 31 oktober 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Ibland undrar jag varför eländet med hemlösa katter aldrig tar slut. Efter allt jobb som många katthem utför borde ju alla människor förstå att katter är kännande och tänkande djur. Vi förstår mycket väl når nån är dum mot oss. Vi behöver hjälp att kastreras så vi inte blir ännu fler.

De som inte jobbar med utsatta katter kanske inte förstår hur stort och allvarligt problemet är. Det är därför jag brukar berätta vad som händer här på katthemmet.

Igår till exempel fick vi in en lite katt som vägde 1,7 kilo. Den borde vägt minst dubbelt så mycket. Eftersom vi alltid gör allt vi kan för att de katter vi tar in ska må bra, blev det avfärd till djursjukhuset. Nu ska vi mata försiktigt och ofta med små portioner och försöka få i den så mycket vätska som möjligt. Vi håller våra tassar för att vår nya kompis ska klara sig. Hoppas ni också gör det.

12 kommentarer:

 1. Men lilla stackare, så mager. Hoppas verkligen att han/hon orkar kämpa. Det är så tragiskt att inte katter har högre värde och att inte folk förstår att djur är varelser med känslor. Lika illa som att folk inte reagerar på att ett djur far illa förrän det nästan är för sent.
  Men till något trevligare så måste vi berömma dig för ditt fina diplom. Vi blev så stolta när matte visade oss dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det var roligt att ni gillade era diplom. Ni var ju väldigt duktiga i kursen.

   Radera
 2. Vi som har mattar o hussar som bryr sig om katthemmen och hjälper med gåvor o dyl, våra tvåbeningar förstår.
  Men problemet är att få alla andra att förstå.
  Vissa vill inte, andra bryr sig inte, vissa har inte den empatin för utsatta katter som behövs, och till sist har vi dom som överhuvudtaget inte kan känna medkänsla med någon, varken människa eller djur.

  Jag hoppas verkligen att den lilla katten kommer att klara sig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är verkligen tur att det finns såna mattar och hussar som de du har. Annars skulle det gå illa för ännu fler katter.

   Radera
 3. Ännu en liten katt att hålla tassarna för. Hoppas att den får fortsätta sitt liv och uppleva hur det är att må bra och få äta sig mätt.
  Det är faktiskt obegripligt att så många struntat i att kastrera sina katter. Visserligen är det en kostnad, men för övrigt är det ju bara fördelar för både katt och matte/husse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, kostnaden för kastrering betalar man ju bara en enda gång i en katts liv. Är vi inte värda den kostnaden, så ska man inte ha nån katt.

   Radera
 4. Visst tycker man att folk borde fatta någon gång. Så bra att katthemmet finns, vi håller tassarna för att det går bra med den lilla kissen.NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, den får äta lite men ofta. Vi hoppas det ska gå bra.

   Radera
 5. Tyvärr tror jag det är som du skriver - en del och då inte minst politiker (dessa löftesspridande pratmakare) förstår inte hur illa det är att katter inte kastreras. Det är ju den ända lösningen på problemet. Det är nu snart sex ÅR sedan utredningen om en ny Djurskyddslag presenterades. Inte ett dugg har hänt mer än politikerna skjutit upp det nya förslaget till lag gång på gång. Det är bara FÖR dåligt!
  Hoppas nu den stackars kissen ni fick in piggnar till. Stackars liten!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vår statsapparat är ju inte liten precis. Det vimlar av ministrar för allt möjligt och bra betalt har de också. Märkligt att inte nån av dom hinner avsätta tid för att få till en ny djurskyddslag. Vad gör de hela dagarna?

   Radera
 6. Å, stackars lilla kisse! Hoppas verkligen att ni kan hjälpa den så att kisse till slut får ett riktigt gott liv med mycket mat och kärlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi lovar att vi gör allt vi kan. Det känns bara så onödigt.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...