tisdag 1 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Det finns många som blir deppiga av regnväder. Det kan man bli av olika orsaker. Jag blir också deppig när det är  sånt väder som det varit idag. Jag blir det för jag tycker synd om alla kompisar som inte har nåt varmt hem att komma in till och få mat och omvårdnad.

Många, många går där ute och är hungriga, rädda och kanske sjuka. De gör det bara för att en del människor inte ens kan kosta på sin katt en kastrering och för att slöa politiker inte kan se till att det blir en djurskyddslag värd namnet.

Jag kommer fortsätta kämpa för mina kompisar hela mitt liv. Även sen när jag fått ett eget hem! Det är de värda.

8 kommentarer:

 1. Vi tänker också på alla kompisar där ute i rusket. Ingen katt ska behöva vara ute ofrivilligt, vara hungrig eller ensam. Borde verkligen bli en lagändring och det är bra att det finns såna kämpar som du trots motstånd. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jam,, jag kommer inte sluta kämpa! Det måste bli en förbättring för oss katter.

   Radera
 2. Jag instämmer högt jamandes i vad Micke o Molle skriver ovan.
  Nu när det börjar bli kallt är det hemskt att tänka på dessa stackars katter.
  I vår närhet finns det en katt som inte kommer in när den vill för den har en matte o husse som anser att det är
  "fult" !!?? med en kattlucka i dörren (det har dom sagt till min matte o husse när detta har kommit på tal) . Denne stackaren sitter ofta o väntar i kylan o regnet på att dom ska komma hem.
  Och är den inte vid dörren då, så får den stanna ute på natten också.
  Tror du att min matte o husse är ilskna på detta par?
  Så tyvärr finns det katter som inte behandlas bra även om dom har ett s k hem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, om man inte har kattlucka finns det andra lösningar. Det finns t ex nåt som heter Cat Door Bell. Då sätter man en batteridriven sändare utanför dörren och en mottagare inne i huset. När katten kommer blinkar det eller låter det eller både och. Att strunta i att släppa in katten är verkligen uselt.

   Radera
 3. Jag tänker också på de stackars katterna nu när det regnar och blåser. Så hemskt att inte ha någonstans att få komma in. Du vet ju hur det är. Själv hade jag tur att få ett hem medan det var sommar. Jag vet att du kommer fortsätta kämpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, alla katter borde ha ett hem som ditt. Snälla tvåbeningar (även om de förstås har sina brister), som älskar dig och visar det på de sätt tvåbeningar kan.

   Radera
 4. Ja det är hemskt att det skall vara så. Tänk på de stackare som skall försöka överleva en lång kall vinter. Som får kämpa för att få mat i magen och som inte alltid får det utan får somna och vakna hungriga. Det är så hemskt och jag får tårar i ögonen när jag tänker på det.
  Jag är glad att jag räddat en övergiven kisse från att svälta. Han är nu fet och fin i hullet och mår bra. Förut gått ute och levt ett hårt liv. Fast jag skulle vilja hjälpa ännu fler om jag bara kunde men just nu är tre katter vad jag klarar av.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, att ta hand om tre katter är väldigt bra. Många tar inte hand om nån, inte ens om det är deras egen. Alla kan göra något. Kan man inte ta hand om en katt kanske man kan jobba som volontär på ett katthem eller skänka en slant till ett.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...