måndag 3 oktober 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har det varit full fart igen. Ja, inte på mig faktiskt. Jag har varit lite trött och tycker det är jättetrist att tvingas ha tratt på sig. Det måste jag visst ha en hel vecka till. Ni får gärna tycka synd om mig!

 Blogghjälpen och vår verksamhetschef, VC, var och hämtade två kattungar idag, som saknade mamma. Det är alltid sorgligt att det föds ungar som inte verkar bo nånstans. Om alla kastrerade sina katter skulle det inte hända.

På hemvägen såg i alla fall vår VC att det låg en katt utmed en sidoväg. Blogghjälpen vände så fort det gick och åkte tillbaka. De gick av och såg att katten var avliden sen ett tag. Den hade säkert blivit påkörd. De tog med kissen till Animalen i Södertälje. Den var öronmärkt, en vit och svart katt. Tyvärr syntes inte ägaren i SKKs register, men vi ska försöka få tag på dom så de får veta vad som hänt. Allt är bättre än att leva i ovisshet.

12 kommentarer:

 1. Verkligen beundransvärt att du orkar sköta ditt jobb MED tratt, inte undra på att du blir lite extra trött. Sååååå skönt för småmissarna att i natt få somna mätta i trygghet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi önskar vi kunde rädda ALLA små och stora missar som går där ute och har det eländigt.

   Radera
 2. Det är synd om dig, det är superjobbigt med tratt. Så bra att ni kunde ta emot de små kattungarna. Hoppas att ni hittar ägaren till katten för som du jamar, det är ju bättre att veta.NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag önskar att det inte fanns några trattar!

   Radera
 3. Jag tycker jättesynd om dig som behöver ha tratten en hel vecka till.
  Jag hoppas också att ni hittar ägarna som kan få reda på vad som hänt deras katt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi får se om vi kan hitta ägarna. Synd att människor inte förstår hur mycket det betyder att registrera och märka sin katt.

   Radera
 4. Jag blev också så trött av det där trattbärandet, och självklart tycker jag synd om dig! Vilken tur ändå de två kattungarna hade som blev omhändertagna, nu får den chans till ett bra liv de aldrig fått annars. Hoppas också ni lyckas spåra kattens människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det känns skönt att nån förstår precis hur jag känner. Visst blir man trött av trattar.

   Radera
 5. Stackars misseungarna som saknar sin mamma, men vilken tur att ni finns så att de får en chans, utan er hade de aldrig klarat sig. Hoppas ni finner ägaren till den påkörda missen, tänk vad mycket enklare det vore om alla såg till att uppdatera uppgifterna när de ändå är förståndiga och id-märker katten.
  Naturligvis är det synd om dig söta Inka, att vara trattkatt är eländigt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, kanske blir det så att Animalen hittar ägaren. Vi hoppas i alla fall att nån gör det.

   Radera
 6. Klart vi tycker synd om dig med tratten! Fast en vecka går snabbt så snart slipper du den förhoppningsvis!
  Synd är det även om den stackars påkörda kissen och ägaren som undra var kissen tagit vägen. OM det är en ägare som bryr sig om sin kisse alltså och det är det nog eftersom den var öronmärkt.
  Tur i oturen för kattungarna att de fick komma till er! Hur hade det gått annars...
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jag tycker minsann inte att en vecka går snabbt. Fast jag önskar att den gjorde det.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...