söndag 9 oktober 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon.  Det var skönt. Hoppas jag snart blir av med tratten också, så blir nog allt bra.

Sen tänkte jag lite på framtiden också. Det är ju inte så långt kvar till jul. Först tänkte jag att det vore ju trist att bo kvar här på katthemmet över jul, men sen började jag tänka på hur det var förra julen, och då kändes det inte så trist att vara här längre.

Som ni kanske minns kommer jag och även min kompis Nilla från ett vanvårdshem. Flera katthem gick samman för att ta hand om oss 37 katter. Många av oss mådde dåligt, däribland jag. När jag kom till katthemmet var jag dessutom dräktig. Jag fick komma till djursjukhus och där aborterade jag mina foster, för jag var för sjuk för att kunna föda dom. Om jag bott kvar hos gubben som hade oss hade jag aldrig fått komma till sjukhuset, och inte nån av mina kompisar heller. Jag är fortfarande glad över att katthemmet kostade på oss över 100 000 kronor sammanlagt i veterinärvårdskostnader.

Gubben lovade att katthemmet skulle få pengar av honom, men vi har inte fått nånting av honom. Tur att vi har andra, snälla och pålitliga människor omkring oss, som skänker pengar så vi får gå till vettisen när vi behöver.

Förutom den där dumma tratten mår jag bra nu. En dag kanske även jag får ett hem? Vi får se, men blogghjälpen säger att jag stannar här på katthemmet tills det sker.

10 kommentarer:

 1. Men lilla Inka! Klart att du kommer att få ett föralltid hem och bli av med tratten. Dina tvåbeningarna har bara inte kommit än. Sen är det inte så tokigt att fira jul på katthemmet, tom vår matte firade julafton där förra året ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, om din matte kommer på julafton vill jag också vara där då.

   Radera
 2. Förstår att du väntar otåligt på ditt HEMMA men du behövs nog på katthemmet över jul så dina kompisar där får en riktigt fin missejul! Att lämna över bloggkatts ansvaret till en annan katt precis innan jul blir nog i stressigaste laget för din efterträdare. MEN nästa jul firar du säkert i ditt HEMMA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, det kanske är bäst att jag är här över julen också.

   Radera
 3. Men Inka, alla bloggkatter före dig, och alla andra katter på katthemmet för den delen har ju fått egna människor och egna hem, så visst kommer den du söker också en dag. Tills dess tar du ordentligt tass om allt på Katthemmet. Hur skulle det annars gå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, jam, jag vet att det blir min tur förr eller senare. Det känns tryggt.

   Radera
 4. Det gjorde du rätt d.v.s. att ta en ordentlig sovmorgon! Det var du värd efter allt slit.
  Sedan det där med att bo på katthemmet över jul. Givetvis hoppas vi på att ditt föralltidhem skall dyka upp snart men det är ju mycket bättre att vänta på RÄTT hem än att riskera att hamna fel. Dessutom vet ju du hur illa det kunde varit om du inte fått komma till katthemmet som är fullt av kärlek och omtänksamhet.
  Tänk alla de stackars kissar som går ute i regn och kyla nu och inget hellre skulle vilja än att få komma till ett katthem (eller ett föralltidhem) med värme, mat och omtanke.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam tänker på alla mina kompisar som går där ute nu och fryser och är hungriga, och kanske sjuka också. Tänk om alla kunde förstå hur mycket vi lider och verkligen ta hand om oss istället.

   Radera
 5. Dina människor kommer nog snart nu! Skönt att du har det bra på katthemmet fram till dess. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jag vet inte när mina människor kommer. Jag är glad att jag är i trygghet tills de kommer i alla fall.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...