onsdag 26 oktober 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Några kanske tycker jag är ofin när jag tar betalt för mina diplom?  I så fall vill jag bara förklara att vårt katthem behöver pengar i minst lika hög grad som de flesta andra katthem.

Många snälla och duktiga volontärer sliter som bara den för att vi ska få den vård vi behöver. Vår snälla vettis har specialpriser för oss, men det kostar ändå väldigt mycket pengar att driva ett katthem. Det är därför vi öppnat både kattpensionat som är öppet året runt och en second handbutik som är öppen varje lördag mellan 14-16.

Vi har en facebooksida också som heter Stöd Södertälje Katthem. Där lägger vi ut några av de saker som finns i butiken, bland annat ett  armband  som en av våra volontärer gjort. Det finns ett lite hjärta på armbandet där det står I love my cat. Det är jamarfint på bild, men ännu finare i verkligheten. Det kostar bara 100 kronor och vill man ha det skickat tillkommer 15 kronor.

Man kan beställa direkt från facebooksidan, eller göra som när man beställer diplom -  sätta in pengar på vårt pg-konto 38 93 41 - 9 eller swisha till 12345 25408 och skicka mail till mig på bloggkatt@gmail.com som fixar jag allt.Tar ni illa upp att jam tigger? Hoppas ni förstår. /Inka18 kommentarer:

 1. Du gör helt rätt i att ta betalt, annars skulle ju diplomen inte vara värda något. *nickar klokt*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterna, precis - då vore de värdelösa ju.

   Radera
 2. Jag tar inte alls illa upp om du tigger pengar till ditt katthem.
  ALLA katthem behöver pengar från frivilliga.
  Min matte o husse donerar pengar och saker till vårt katthem i stan.
  Till på köpet jag donerade förra julen, då min julklapp omvandlades till pengar till katthemmet.
  Matte o husse tyckte att jag hade tillräckligt med leksaker.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vad kloka ni är i er familj. Tänk om fler gjorde som ni.

   Radera
 3. Cornelia. Svens lillasyster26 oktober 2016 18:56

  Varför skulle det vara ofint att ta betalt för diplomet?? Det kostar ju att gå en kurs och dessutom var ju din kurs sååååå givande och exklusiv!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, jam, den krävde ju en hel del förberedelser - det är sant!

   Radera
 4. Det var verkligen inte ofint av dig och dessutom tigger du inte! Alla kurser kostar pengar och vi tror att du är ensam i landet om att hålla denna kurs. Dessutom behöver ni pengarna bättre än vi. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det är helt riktigt att jag är ensam i landet, kanske i hela världen, att hållas en sån här kurs.

   Radera
 5. Jag tycker det är jamarbra att du är en entreprenörskatt! Egentligen skulle det ju inte behövas, för ni skulle tilldelas de pengar ni behövde, men tyvärr är det inte så. Så fortsätt ditt fina arbete med gott samvete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tack! Det känns bra att så många av mina kompisar stöder mig.

   Radera
 6. Jag betalade med glädje i hjärtat för mitt diplom! Det är närmast ofattbart att det finns ett enda katthem egentligen. Varför? Jo för att de drivs med helt ideella krafter d.v.s. av volontärer med ett stort och varmt hjärta för katter (och i en del fall även andra djur). Dessutom oftast utan ett öre i bidrag från snåla kommunpolitiker (som gödslar med pengar på annat). Det finns enstaka kommuner som har vett att uppskatta katthemmens fantastiska arbete och bidrar ekonomiskt men det tillhör tyvärr undantagen.
  Vi uppfattar det inte som att du tigger - du berättar ju bara hur tufft det är att vara godhjärtad när det gäller djur!
  Vi bidrar gärna om än med en liten slant men många bäckar små....
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, ni är jamarsnälla som stödjer oss. Alla kan inte ge många pengar, men om många ger så blir det ändå viktiga pengar.

   Radera
 7. Du är en kreativ katt. Klart du ska ta betalt för diplom, nu när du har hållit en så mysig kurs. Jag tycker att det är bra att det finns flera sätt att stödja katthemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, tack! Det var roligt att höra att du tycker så. Vi jobbar på så mycket vi kan.

   Radera
 8. Vi klosterkatter har med stor noggrannhet gått igenom din utförliga kurs och skall beställa ett diplom, men matte säger att vi måste vänta till nästa pension d.v.s. den 18 november eftersom vi inte har slantar förrän dess. Kan du tänka dig att göra så?
  Att du tar betalt för diplomen är väl alldeles självjamat, så mycket arbete som du lagt ner på kursen! Och det är väldigt generöst av dig att låta alla pengarna gå till katthemmet. Hedertass för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, klart jag vill stödja alla här på katthemmet. Men ingen ska känna sig tvungen att betala för diplomet.

   Radera
 9. Klart ni måste ta betalt! Matte är lite efter sig som vanligt men beställningar på kalendrar ska vi så klart göra.NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är lugnt. Det finns fortfarande kalendrar kvar!

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...