lördag 22 oktober 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen.  Det var tur att jag var på plats, för idag kom vår genomsnälla matleverantör med 2 kassar fulla med både mat och godis. Dessutom köpte hon en kalender. Jag är lite orolig för hennes matematiska kunskaper, för kalendern kostade 100 kronor men hon betalade 200 kronor och sa att det var jämt! Tänk vilke klippa hon är!

Dagens avsnitt nr 2 av trampskolan visar hur man kan hålla tassarna när man mystrampar. Det är viktigt att de hålls rätt!

För några veckor sedan ringde en man och sa att han skulle flytta utomlands och att han hade en katt som vi skulle ta hand om. Vi förklarade att vi inte tar emot omplaceringar annat än undantagsvis utan att vi fokuserar på hemlösa katter. Idag kom han till katthemmet med katten! Först frågade vi om han hade tänkt betala nåt för att få katten omplacerade. Det hade han absolut inte, för det kostade bara 12 kronor att skjuta katten. Vi förklarade att vi fortfarande har fullt och att vi inte får ha mer än det antal katter Länsstyrelsen tillåtit oss att ha. Då sa han att det började bli bråttom för han skulle snart flytta och idag hade han tid över för att komma med katten! " Har DU tid att komma" sa blogghjälpen. "Vi är en ideell förening där volontärer sliter för att ta hand om hemlösa katter och inte för att lösa privatpersoners problem". Då tog han den omärkta, okastrerade och ovaccinerade katten och gick.

Vi tycker oerhört synd om katter som får såna ägare, men har vi inte möjlighet att ta emot en katt så har vi inte. Vi tycker det är så skamligt och ynkligt agerat så det är inte klokt. Det är alltså vi som ska lösa hans problem? Vi kan bara hoppas att den ynkliga mannen inte gjorde allvar av sitt hot att skjuta katten.

6 kommentarer:

 1. Vad snällt att komma med en massa mat och godis! Hoppas att ni fick en stor utdelning i dag.

  Tyvärr tror matte att den där mannen kan göra allvar av sitt hot. Men å andra sidan verkade han inte bry sig om sin katt innan. Bara 2,5 år, fött två kullar, ingen märkning eller vaccination.. Han tom ville att matte skulle ta med sig henne hem till oss för att slippa "problemet". Nä såna tvåbeningar ska inte ha djur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, tur att inte ni hamnat hos en sån elak människa. Hoppas i alla fall att det löser sig på ett bättre sätt för katten.

   Radera
 2. Cornelia. Svens lillasyster22 oktober 2016 19:23

  Å tramp å tramp å tramp, nu håller jag tassarna precis som du gör på bilden Inka!

  SvaraRadera
 3. Aha då övar vi på lektion två i tramparskolan. Det är intressant att följa den.
  Vilken härlig människa som kommer med mat till er. Att hon är lite dålig på matte gör ju inte så mycket. Hehehe
  Den där mannen som kom till er med kissen borde inte få komma i närheten av djur. Jag lider verkligen med den stackars kissen som jag inte tror har fått särskilt mycket kärlek av sin hemska husse.
  Sedan har jag all respekt för att katthemmet inte kan ta emot hur många katter som helst. Ni är ju till för hemlösa katter!
  Att bara komma dit är ju ren utpressning av en oansvarig person! Det alla måste tänka på är att man tar på sig ett ansvar som kan sträcka sig 18-20 år (om man har tur) och inte bara så länge det är roligt när man skaffa en kisse. Detta gäller f.ö. alla djur d.v.s. det är ett ansvar för någon annans liv man tar på sig.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, hon är verkligen härlig, vår matleverantör. DEt kan man inte säga om mannen som kom med katten. Vi får inte ta emot fler katter än vi har tillstånd för, för då kan vi mista tillståndet och då kan vi inte hjälpa en enda katt. Det var en riktigt vidrig människa som kom. Hoppas det löser sig på något sätt för katten i alla fall.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...