tisdag 18 oktober 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag tyckte jag nästan lite synd om blogghjälpen.

 Först var hon och hämtade sin gubbe på sjuka huset. Han hade blivit opererad, men det har gått bra.

Sen hade hon beställt ganska mycket mat till oss katter. Det skulle levereras hem till henne. Men när leveransen kom var inte blogghjälpen hemma. De aviserade inte heller att de skulle komma utan dök bara upp.

Efter ett tag fick hon mail att ett av hennes paket, som vägde 30 kilo fanns på Post Nords ställe i Segeltorp. Det är ganska långt från blogghjälpen, men hon åkte dit ändå. Eftersom lådan var tung bad hon att den skulle öppnas, men då sa de att de inte fick öppna! Då undrade blogghjälpen om de möjligtvis hade nåt redskap så hon själv kunde öppna. Då fick hon låna en sax, så hon kunde ta ut ett paket åt gången och bära till brummisen.

Sen hade de delat upp försändelsen i två paket. Det andra paketet fanns i hennes lokala ICA-butik! Det vägde "bara" 17,5 kilo. Det orkade blogghjälpen bära ut till brummisen själv, men det var tungt.

Vi tycker det var väldigt dålig service av Post Nord. Allt beställdes vid samma tillfälle. Vi har jamat fräääääs åt dom nu.

För att trösta blogghjälpen fick hon extra mycket trampisar när hon var inne hos mig. Det syns kanske inte på bilden, men jag trampar med båda framtassarna.

22 kommentarer:

 1. Vi kan berätta att det hänt samma sak för husse flera gånger. Dom ljuger också väldigt ofta och säger att dom varit och ringt på men att ingen var hemma, trots att husse suttit hemma och väntat hela dagen på sitt paket. *piskar ilsket med svansen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterna, så himla fräckt! Särskilt när det gäller leverans av kattmat.

   Radera
 2. Det är många som klagar på dessa och med all rätt.
  Dom verkar inte veta vad dom sysslar med.
  Hur svårt kan det vara att dela ut post och paket på
  RÄTT SÄTT?
  Vi katter skulle klara det med ena tassen.
  Helt klart är att det är mycket som inte fungerar tillfredsställande i vårt land.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, den enda lösningen jag ser är att vi katter tar över!

   Radera
 3. Vilken fruktansvärt dålig service av Post Nord! Undra på att de är så ökända och utskällda. Ju större ett företag blir desto sämre verkar det bli för kunderna. Fy usch för att slita och släpa med tunga paket för att posten inte klarar av att sköta sitt jobb. Det var bra att du trampade extra mycket när blogghjälpen var inne hos dig. Det kunde hon behöva efter allt tungt arbete. Du ser förresten så mysig ut när du trampar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MArie, jam, det är under all kritik. Men blogghjälpen blev glad när jag trampade i alla fall.

   Radera
 4. Stackars blogghjälpen! Bra att du trampat extra mycket idag. Matte har också varit med om att Post Nord inte ringt på eller struntat i det. Matte fick också åka till Segeltorp och till en butik i Älvsjö och då var hon riktigt arg.Men Inka vi tycker du kan ta över Post Nord så det blir lite ordning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, om jag inte hade så mycket annat att göra skulle jag ta över Post Nord direkt.

   Radera
 5. Men så jobbigt! Här fungerar det faktiskt bra nu, men det beror förstås på vem som kör. Men när du hade tröstat blogghjälpen är jag säker på att allt kändes mycket bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja, hon blev lugn då. Men innan var hon ganska upprörd.

   Radera
 6. Det var riktigt tråkigt att blogghjälpen fick slita så mycket. Det är väldigt olika hur Postnord fungerar. Jag har världens bästa lantbrevbärare som alltid tar med mina paket om de inte är väldigt tunga och otympliga. Är jag inte hemma ställer han paketet på min veranda som vi har kommit överens om. Givetvis på min risk så han inte får några problem. Är det något stort eller jättetungt paket får jag hämta det på företagscenter och där får man alltid låna en vagn om det är tungt av den trevliga och hjälpsamma personalen. Det kallar jag service!
  Tur att du kunde trösta blogghjälpen med massor av mysigt trampande.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, synd att inte din lantbrevbärare finns här också. Vi är jamararga på hur det fungerar här.

   Radera
 7. Fy vilken dålig service att skicka paketen på två ställen.

  Men vilken tur att du kunde trösta blogghjälpen lite när hon kom in till dig.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAckis, jam, särskilt som det borde levererats på ett tredje ställe. Tur att jag fanns på plats och kunde trösta.

   Radera
 8. Du måste kanske hålla en noggrann föreläsning för post nord i ämnena logistik, organisation och vänligt bemötande men gör det INTE gratis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, näää, gratis finns inte! De skulle få betala flera kattiljoner till alla katthem!

   Radera
 9. Känns som Blogghjälpen behövde all uppmuntran efter dagen. Skönt att du finns där. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, hade inte jag funnits där hade väl blogghjälpen varit upprörd ännu.,

   Radera
 10. Vi jamar instämmande, idag var det faktiskt synd om blogghjälpen. Bra att du trampade lite extra!
  Vi har läst många som klagar på postnord men vi har faktiskt bara haft tur med dem. Men matte betalar alltid lite extra för att få hemkörning på kvällstid med avisering och då får man en tid inbokad och de killarna som kör då ringer alltid en halvtimme innan de kommer. Men det där beror nog mycket på förarna. Vi kommer ihåg en gång när vår hiss var trasig, då var chauffören jamarsnäll och bar upp vårt paket som vägde 30 kg uppför 4 trappor fast det inte ingick i hans jobb. Men det stora felet hos postnord ligger hos ledningen och cheferna.
  Tur att kattmaten hamnade i rätta tassar till slut.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, blogghjälpen skulle också gärna betala lite extra för att få hemkörning en viss tid, men det alternativet har aldrig presenterats för henne. De bara kommer när det passar dom!

   Radera
 11. Verkligen dålig service av Post Nord, måste vi jama! Jamarduktigt av blogghjälpen att ändå fixa det och få hem all mat till er. Hon var verkligen värd allt trampande <3
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simba och Tasse, jam det var faktiskt duktigt att hon ordnade det. Men så klart frågade hon mig hur hon skulle göra.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...