tisdag 9 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har det varit sorgligt igen. En av våra små kompisar har fått somna in. Hon hittades ute för några dagar sdan. Vi trodde vi skulle kunna hjälpa henne till ett bra liv, men det gick inte. Vi undrar varför så många oönskade kattungar föds fortfarande år 2016. Jam trodde att utvecklingen gick framåt, men vissa hänger tydligen inte med. De stannar kvar på medeltidsnivå och förstår inte att man växer genom att visa empati. Antagligen har de inte utrustats med en hjärna och ett hjärta som räcker för att följa med utvecklingen. Det är sorgligt.

Vi bryr oss i alla fall. Vi är utrustade med empati och vi jobbar hårt för att få in bidrag från snälla människor, så vi kan  hjälpa så många osm mäjligt.

Jag vet att också SVEKATT bryr sig.

Hoppas allt fler inser att det känns väldigt bra att hjälpa andra. Världen skulle se mycket bättre ut om alla insåg detta enkla - man växer genom att hjälpa. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

7 kommentarer:

 1. Idag kan man tycka att alla människor borde veta vad bra djurhållning innebär?! Det skrivs mycket och finns så många kanaler att nå ut igenom. Otroligt att det ska finnas så mycket dumt folk ändå? Och ännu en stackars kisse som fick plikta med sitt liv för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, om det här ändå var den sista katten som fick plikta med sitt liv till följd av tvåbeningars dumhet och känslokyla. Hur mycket ska man behöva upplysa för att vissa ska förstå?

   Radera
 2. Stackars lilla vän! Det är så sorgligt att inte folk har mer vett och empati. Vissa områden som IT verkar vara prioriterade, men att visa omtanke till andra människor och djur verkar stå lägst i kurs. Så enormt tragiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det är både tragiskt och märkligt att inte fler visar empati mot de som har det jobbigt. Vi (er matte inberäknad) som ger av vår fritid för att hjälpa katter i nöd, vet ju att det ger en väldig tillfredsställelse varje gång vi lyckas rädda en katt från ett dåligt liv till ett bra liv.

   Radera
 3. Katten Svens matte10 augusti 2016 18:12

  Det är för mycket ego i dagens samhälle! Hos många är det bara jag, jag och jag igen. Mjukvara och empati får hos många inte längre plats!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svens matte, jag håller helt med dig. Alldeles för många kan inte se utanför sitt egna jag. Sorligt. Hoppas den pendeln svänger åt andra hållet snart.

   Radera
 4. Så sorgligt, men man måste ju tro att det ska bli bättre och att flera ska bry sig och förstå. Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...