lördag 13 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om öppet hus igen. Kom lite människor, men de hälsade inte på mig.

Blogghjälpen var här i morse. Ovant att se henne här så tidigt, men vi fick mat (och lite godis, men säg inget till verksamhetschefen!).

Några har skrivit att de inte kan läsa inlägget jag gjorde på facebook igår, därför klistrar jag in det igen:

Det händer mycket på Södertälje Katthem nu - alldeles för mycket. För att bara nämna 2 exempel:
Igår fick vi åka in akut med den lilla kissen ni ser på bilderna, Chloe till veterinären sedan hon blivit hängig. Vi vet att med en så liten katt kan det gå väldigt, väldigt fort om den börjar bli dålig. Och fort gick det. Mitt under provtagningen slutade lilla Chloe att andas! Hon dog framför våra ögon. Tack vare vår fantastiska veterinär, Emma Ekman på Gnesta Veterinärpraktik, kom hon tillbaka till oss. Emma rusade ut ur rummet och kom tillbaka inom någon sekund med en spruta med Adrenalin som hon gav direkt i hjärtat på lilla Chloe. Efter ytterligare några sekunder började Chloe andas igen! Utan Emmas snabba och rådiga ingripande hade hon inte levt idag. Nu jobbar vi, som vanligt med att göra allt i vår makt för att hon ska klara sig och bli en stark katt. Hon matas och får behålla maten och vi hoppas allt ska gå bra.

Idag ringde en kvinna och berättade att det låg en eländig katt på en gård mitt i Södertälje (!) och skrek. Vi har fullt på katthemmet, men kunde så klart inte lämna den åt sitt öde utan åkte och hämtade katten, som gått omkring en längre tid - mitt i Södertälje - utan att nån försökt hjälpa den. Vår verksamhetschef såg direkt att katten var illa däran. Den orkade inte stå på benen en gång. Trots att vi vet att det blir dryga kostnader att komma in till djursjukhuset på akuttid, hade vi inget val. När de kom fram fick de veta att det var intagningsstopp på djursjukhuset. När VC förklarat läget fick de komma in ändå. Katten röntgades och prover togs. Vi tyckte inte vi hade nåt val trots höga kostnader.Det var tur att vi tog det beslutet. Ett av proverna var på levern. Värdet ska normalt ligga under 130. Den här katten hade ett värde på 3062! Flera andra värden var också mycket alarmerande. Veterinären sa att det var ett under att katten levde. Efter tillstånd från Länsveterinären fick katten somna in. Hade den inte fått hjälp hade den legat och självdött.
Vi kan inte förstå dels att ingen saknat sin katt, dels att ingen försökt hjälpa den medan tid fanns. Nu var det för sent.
Kvar finns vi, med en sorglig känsla i bröstet - och med stora kostnader för katthemmet. Det gör ont att behöva tänka på kostnader i såna här sammanhang, men vi måste.
Om ni har möjlighet att hjälpa oss med en slant tar vi tacksamt emot alla bidrag. Vårt pg-nummer är: 389341-9, swish: 1234525408. Märk gärna inbetalningen "Chloe".
Vi har några gånger tidigare bett om pengar på detta sätt, och även om det känns märkligt att "tigga" pengar, så vet vi att våra generösa gåvogivare känner att vi inte tigger för egen skull, utan för de hemlösa katterna skull. Utan era bidrag kan vi inte fortsätta driva katthemmet. Det skulle vara förödande för många, många katter.


3 kommentarer:

 1. Så många tragiska kattöden och sååååå mycket lidande. Ni är fantastiska som orkar. Ska säga åt matte att skicka en peng. Buff Sven

  SvaraRadera
 2. Stackars lilla misse, skönt att den slipper lida längre. *sniff* Det är så tragiskt när ingen reagerar förens det är försent.
  Bra att ni fick lite godis i morse, vi lovar att inte skvallra.
  Vi fortsätter hålla tassarna för söta Chloe
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Tänk om ni inte hade funnits? Hur hade det gått för den stackars kissen då? Ni har som vanligt gjort en insats som bara verkliga änglar gör. Visst är det tungt att slutet inte blev lyckligt men på ett sätt blev det faktiskt ett lyckligt slut och det var för den stackars kissen som slapp lida mera. Man förundras över hur hårt och okänsligt vårt samhälle är när det gäller djur. Folk tittar bort och låtsas inte se. Det är fruktansvärt helt enkelt.
  Sedan vad gäller att tigga vet jag att man inte "får" säga så här men jag ger mycket hellre en slant till katterna än till de tvåbeningar som finns i stort sett överallt med sina muggar. De har ett land som skall ta ansvar för dem (om de landet gjorde det som åligger dem) och en mun att göra sig förstådda med. Det har inte katterna. Kommer en liten slant via Swish från mig och mina katter.

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...