onsdag 17 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag är vi lite sena med bloggen. Det är förstås inte mitt fel utan blogghjälpens.

Hon var här idag. Jag fick LITE godis av henne, ni kan se på bilden att det smakade gott.

Annars har en av mina kompisar, Maggie, fått åkta till akutsjukhuset idag. Hon har fött alldeles för många ungar alldeles för tätt innan hon kom till oss. Hon hade med sig sin sista kull när hon kom hit. Vi trodde hon skulle få njuta av dom och må bra.

Idag märkte vi att hon inte alls mådde bra. Det blev samtal till djursjukhuset som sa att hon måste komma in direkt. Väl där blev det utlraljud. Då konstaterades att hon hade livmoderinflammation och att hon behövde opereras direkt. I såna situationer tycker inte vi att vi har nåt val. En katt ska inte behöva lida och ha ont.

Vi har fått information om att operationen gått bra, men att man inte bara fått ta bort livmodern. I magen fanns även 6 döda foster. De hade inte utvecklats som de skulle, antagligen för att mamma Maggie inte klarade av att bli dräktig igen så tätt inpå senaste dräktigheten.

Nu får Maggie vila ut på djursjukhuset i natt och förhoppningsvis kan hon få komma tillbaka till katthemmet i morgon

För er som skänkt och skänker pengar till katthemmet och ibland undrar vad pengarna går till, vill jag berätta att bara Maggies operation och konvalescens kostar katthemmet ca 19 000 kronor. Vi är SÅ tacksamma för all hjälp vi får av er snälla, generösa människor.

8 kommentarer:

 1. Men lilla Maggie! Hoppas verkligen att hon kryar på sig snart. Sen ser vi hur gott godiset var. Nu måste vi prata med matte om vår lilla godisranson. Måste finnas en lag på att katter ska ha godis varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, klart det finns en lag på att vi ska ha godis varje dag! Problemet är ju att tvåbeningar inte kan läsa jamiska och kattlagen är ju skriven på det språket.

   Radera
 2. Oj vilken tur att Maggi kom till er, vågar inte ens tänka på hur det hade gått om hon sprang runt därute okastrerad och med döda bebisar i magen. *ryser* Hoppas hon blir pigg snabbt nu. Det är verkligen dyrt med vettisbesök!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, hon hade nog inte klarat en allvarlig livmoderinflammation där ute. Så illa var det.

   Radera
 3. Håller tassarna för att Maggie blir bra. Vettisräkningar är jättedyra, men tur att vettisarna finns och kan hjälpa oss när vi mår dåligt.
  nosbuff / Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, jam, vad skulle vi göra annars? Lida i tysthet?

   Radera
 4. Stackars stackars mamma Maggie! Det är så tråkigt när en kisse blir sjuk genom något människor orsakat. Hade hon varit kastrerad hade det ju inte hänt.
  Nu hoppas vi att hon blir frisk snart igen.
  Det positiva var att du fick lite godis idag i alla fall. Det var du verkligen värd.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, nä, hade hon varit kastrerad hade det inte hänt och hon hade inte heller fött en massa ungar som ingen ville ta hand om. Tänk att det ska vara så svårt att förstå att man måste kastrera sin katt!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Vi börjar vänja oss lite långsamt vid att vara tillbaka på katthemmet. Vi gillar inte att visa oss...